Zimski ugođaj

NA VRHU UČKE GUSTI SNIJEG Stiglo zahlađenje, temperatura pala na -2 Celzijeva stupnja

P. N.

Foto Istramet

Foto Istramet

U 15 sati na vrhu Učke mjerimo -1,7 °C, dok je prema podacima DHMZ-a na Zavižanu -3,8 °C. Snijeg povremeno pada na Učki, Platku te na Zavižanu uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača



S dotokom hladnijeg zraka i burom, kako izvještava Istramet, oborine su na našem području postupno oslabile, no u gorju je kiša okrenula na snijeg koji povremeno pada umjerenim intenzitetom, prenosi Glas Istre.


Temperature zraka u gorskom području prave su zimske. U 15 sati na vrhu Učke mjerimo -1,7 °C, dok je prema podacima DHMZ-a na Zavižanu -3,8 °C. Snijeg povremeno pada na Učki, Platku te na Zavižanu uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.


Osjetno hladnije u odnosu na protekle dane je i na ostatku područja. Temperature zraka kreću se između 6 °C na Buzeštini i 12 °C u Umagu. Osjećaju hladnijeg vremena svakako doprinosi bura, koja je na poznatim lokalitetima jaka.




Istrametova postaja u Labinu na Fortici zabilježila je udar od 20,6 m/s ili 74 km/h, što je osjet ugodnosti na vjetru snizilo na samo 0 °C. Povremeno umjerena i jaka bura puše i u Puli, postaja na Stoji izmjerila je 14,4 m/s (52 km/h).


U nastavku dana očekuje nas slično vrijeme, ali u noći na subotu ipak slijedi postupan prestanak oborina.