Predsjednica HSP AS u Otočcu

Ruža Tomašić: Milanović je bio u pravu kad me nazvao elementarnom nepogodom

Manja Kostelac Gomerčić

Kad ja budem ministrica policiji će biti potpuno drukčije. Razumijem naše policajce, prepušteni su sami sebi, puno se od njih očekuje, a jako malo daje,  kaže Ruža Tomašić 



OTOČAC Dio kampanje koalicije HDZ-HSU-HSS-HSP AS bio je i posjet Ruže Tomašić koja je dio dana provela u druženju s građanima Otočca, ali i zapalila svijeće na spomeniku hrvatskim braniteljima zajedno s kandidatima koalicije. Poručila je građanima da izađu na izbore jer ako ostanu doma možda dođu na vlast oni koje uopće nisu htjeli, a za to će onda sami snositi krivnju.


– Rekla sam i svugdje to govorim, druge ćemo prozivati, naše ćemo smjenjivati, dakle nema bjanko potpore nikome. A što se tiče poruke protukandidatima mogu reći da je premijer Milanović bio u pravu kad je mene nazvao elementarnom nepogodom. Skupa s našim partnerima pomest ćemo ih sve pred sobom. Mi njima doista jesmo elementarna nepogoda, za sve ono podobno, a nesposobno, rekla je Tomašić, koja se zaustavila u razgovoru i s otočkom policijom. Kad ona bude ministrica, kaže, bit će im sasvim drugačije. Tražimo objašnjenje, a Tomašić odgovara da dobro zna kako se u jednoj demokratskoj državi policija itekako poštuje, pa razumije naše policajce. 


– Nije im lako jer se od njih jako puno očekuje, a jako malo im se daje. Ovdje su policajci prepušteni sami sebi, želim im pokazati da bar netko misli na njih, da stoji iza njih. Kad policajac nekoga zaustavi, mora misliti je li to nečiji sin, nečija kći, supruga ili nekakav političar, a znamo kako se lako ovdje gubi posao. Jedan policajac ne bi nikad smio razmišljat na taj način, ali na žalost u Hrvatskoj to je tako i to se mora promijeniti. Struka zna što treba i kako, kaže Tomašić.




Nositelj liste koalicije za Gradsko vijeće Otočca Milan Jurković kazao je kako je s Ružom Tomašić pravaška ideja Ante Starčevića ponovno došla do izražaja te joj zahvalio što je došla podržati Barkovića za gradonačelnika, Ostovića za zamjenika i Ivanu Tomaš za dožupanicu. Pozvao se na Starčevićeve riječi kako Hrvate u ratu ne može pobijediti nitko, nego njihova nesloga i jal.


Zato smo složni i zato je ovo prvi korak prije prijevremenih izbora da i na nivou države skinemo ovu vlast, nesposobnu Vladu koja hrvatsku državu vodi u potpuno pogrešnom smjeru, osiromašuje njene ljude i stvara val nezadovoljstva, rekao je Jurković.