Istraga USKOK-a

Priveden načelnik Karlobaga Ivan Tomljenović

Hina

Prema pisanju medija uz Tomljenovića je priveden i vlasnik građevinske tvrtke GS Gradnja Mario Brkljačić, zbog sumnje u malverzacije prilikom radova na karlobaškoj rivi



GOSPIĆ  Načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović priveden je, prema pisanju medija, zbog sumnji u korupciju, no ličko-senjska policija navodi tek da zbog kaznenog djela u nadlažnosti USKOK-a provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja te županije.


»U tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi nad više osoba s područja Ličko-senjske županije«, izjavila je Hini policijska glasnogovornica Maja Brozičević.


Potvrdila je da je riječ o nedjelima iz nadležnosti USKOK-a te da će više informacija biti priopćeno nakon kriminalističkog istraživanja, no da još ne zna hoće li ih objaviti policija ili USKOK.




Neslužbeno se doznaje da je na kriminalističko istraživanje priveden HDZ-ov načelnik općine Karlobag koji je na nedavnim izborima dobio preko 65 posto glasova, kao i njegova lista za općinsko vijeće.


Prema pisanju medija uz Tomljenovića je priveden i vlasnik građevinske tvrtke GS Gradnja Mario Brkljačić, zbog sumnje u malverzacije prilikom radova na karlobaškoj rivi.Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da bi uhićeni sutra trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Zagrebu.