Eksperimentalna faza

Lika dobila prvu lokalnu televiziju

Manja Kostelac Gomerčić

Zasad je u eksperimentalnoj fazi kao prva internet televizija iz Otočca koja pokriva Ličko-senjsku županiju

OTOČAC Odnedavno u Lici djeluje prva lokalna, privatna i komercijalna televizija – TV LOKI. Zasad je u eksperimentalnoj fazi kao prva internet televizija iz Otočca koja pokriva Ličko-senjsku županiju, a svakodnevno od 19 do 22 sata na internetskoj stranici www.tvloki.com mogu se pratiti razne snimke i spotovi.

– Trenutačno još stvaramo plan programa rada uživo, a na televiziji se mogu pogledati naši video materijali, od dočeka nove godine u Otočcu, modnih revija, koncerata, priredaba do glazbenih spotova u našoj produkciji. U prvoj fazi ćemo uhodati program na internetu, a u drugoj fazi prelazimo na emitiranje na Max TV-u.


Pokrivat ćemo područje županije, a zakupili smo server u Americi koji je četiri puta jeftiniji od naših. Odjednom će nas moći gledati tri tisuće gledatelja, rekao nam je direktor televizije Robert Labrović Loki. 


Prva lokalna lička televizija isključivo je privatna inicijativa te će svoj komercijalni karakter pokazati brojnim reklamama prihvatljivih cijena.




Osim marketinškog dijela, okosnicu televizije činit će ponajviše tematske emisije i prilozi te puno glazbe i spotova. Direktor Labrović mladi je otočki poduzetnik i vlasnik jedinog video, grafičkog i dizajnerskog obrta na području Like koji se već niz godina bavi produkcijom.


Tako je u vlastitoj produkciji »Loki produkšn« osmislio, snimio i režirao 18 dokumentarnih i promidžbenih filmova, a medijsko iskustvo Labrović je stjecao i kao suradnik-snimatelj RTL-a. Nema događaja u Otočcu koji nije popratio svojom kamerom, a mnoge i diljem županije.


Godinama prikupljan snimljeni materijal predstavlja bogatu arhivu, od ratnih događanja do aktualnih manifestacija, koja će također svoje mjesto naći u programu prve ličke televizije.