Svi za Milu

I Karlobag i Senj za malu Milu: Karlobažani prikupili 12.000 kn, Općina dodala još toliko

Dorotea Prpić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Na Baškoj placi u Karlobagu u vremenu od 9 do 12 sati prikupilo se točno 12 tisuća kuna



SENJ Akciji prikupljanja novca za liječenje djevojčice Mile Rončević iz Rijeke odazvali su se i građani Karlobaga i okolice. „Karlobag za Milu“ podigao je noge sve mještane koji su unatoč visokom datumu izvadili iz novčanike zadnju kunu kako bi se bolesnoj djevojčici pomoglo i osiguralo adekvatno lječenje u SAD-u. Na Baškoj placi u vremenu od 9 do 12 sati prikupilo se točno 12 tisuća kuna.


Akciju su zajednički proveli Turistička zajednica općine Karlobag i Općina Karlobag. Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljanović je prije održavanja ove akcije najavio kako će se Općina Karlobag priključiti akciji na način da će uplatiti jednako novca koliko ga bude prikupljeno tijekom dobrovoljnih donacija.


Na ovaj će način za liječenje male Mile Rončević biti iz Karlobaga uplaćene 24 tisuće kuna. Karlobažani su uoči održavanja akcije prikupljanja sredstava često isticali rečenicu „Mali smo, ali smo uvik biliveliki kad je trebalo!“.

Upravo su tako i postupili kako bi pomogli akciji koja je ujedinila cijelu Hrvatsku.




I Senj se je uključio u akciju prikupljanja sredstava za liječenje djevojčice Mile Rončević iz Hreljina. Ne samo brojni građani, koji su izvršili osobne uplate, nego i senjski poduzetnici, posebno vlasnici kafića dali su svoje priloge.


Priloge su dale i senjske udruge i senjski sportski klubovi, a primjerice utakmica između Rukometnog kluba Senj i Rukometnog kluba Rovinj osim borbe za 1. mjesto i plasman u 1. HRL imala je i humanitarni karakter jer se je na ulazu u dvoranu postavila kutija u koju se je mogla dati donacija.


Sve ovo Senjani rade zdušno i sa puno suosjećanja, a sve sa željom da se malom anđelu pomogne u ozdravljenju.