Županija je "kriva za sve"

HDZ-ov KANDIDAT U KLANI: Laginja kaže da je morao uvesti drastične mjere

Andrej Petrak

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"Morao sam uvesti drastične mjere i rezati troškove te zadužiti Općinu Klana kod poslovne banke, te i dan danas otplaćujemo kredit. Moj prethodnik je bio „nezavisan“, dakle nije bio član niti jedne stranke, a ja sam član HDZ-a. Stoga mi se nameće sljedeće pitanje: Zar je potrebno biti „podobnog“ političkog usmjerenja, da bi se financijski pomoglo jednoj, ionako siromašnoj općini?"



KLANA – Kandidat HDZ-a za načelnika Klane Matija Laginja upozorava da je izgleda potrebno biti »podobnog« političkog usmjerenja da bi Županija siromašnoj općini bila majka, a ne maćeha i osigurala sufinanciranje katastarske izmjere.


– Moja protukandidatinja iz SDP-a Željka Šarčević Grgić objavila je da je sa županom Zlatkom Komadinom dogovorila da će Primorsko-goranska županija osigurati novce kako Klanjci ne bi morali sudjelovati u troškovima katastarske izmjere. Moj prethodnik Ivan Šnajdar je zajedno sa Slavkom Gaušom, koji je sada kandidat za zamjenika načelnici Željki Šarčević Grgić, započeo projekt Katastarske izmjere na području Općine Klana. Obzirom da tada nisu osigurana sredstva za katastarsku izmjeru, te sam 2009. godine dolaskom na vlast zatekao Općinu na rubu propasti i ja sam, kao i moj prethodnik, zatražio pomoć od Primorsko-goranske županije. No, nisam je dobio.


Iz tog razloga morao sam uvesti drastične mjere i rezati troškove te zadužiti Općinu Klana kod poslovne banke, te i dan danas otplaćujemo kredit. Moj prethodnik je bio „nezavisan“, dakle nije bio član niti jedne stranke, a ja sam član HDZ-a. Stoga mi se nameće sljedeće pitanje: Zar je potrebno biti „podobnog“ političkog usmjerenja, da bi se financijski pomoglo jednoj, ionako siromašnoj općini? Zar su stanovnici koji misle i glasaju drugačije odnosno „nepodobno“ radi toga kažnjeni, i to od institucije koja bi nam trebala biti svima majka, a ne maćeha, rekao je Matija Laginja.




Napominje da je odobrena samo obnova katastarskih knjiga za katastarsku općinu Klana pa pita, ako se to predizborno obećanje izvrši, hoće li Županija financijski »riješiti« i ostale četiri katastarske općine: Studenu, Lisac, Škalnicu i Brezu?


– Hoće li nam Županija vratiti i dosad otplaćen kredit za tu istu izmjeru? Bojim se da će to završiti isto kao kad nam je ta ista struktura nametnula Centar za gospodarenje otpadom Marišćina za prvog susjeda. Zato pozivam sve mještane općine Klana da razmisle o možebitnim interesima, iskustvima iz prošlosti i predizbornim obećanjima ta da još jednom promisle kome će i zašto dati svoj glas, rekao je Matija Laginja.