Štrajk se nastavlja

Sindikat traži pokretanje stečaja u čabarskom Finvest Corpu

Hina

Glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš izjavio je Hini da će radnici štrajkati do ispunjenja zahtjeva. Štrajk nastavlja 50-tak radnika pogona u Čabru, u kojemu je većinski Novi sindikat, ali i oko 50 radnika u pogonu u Gerovu, u kojemu je većinski Sidikat drvne i papirne industrije



ČABAR – Predstavnici Novog sindikata izvijestili su u utorak da su na riječkom Trgovačkom sudu predali zahtjev za pokretanje stečaja u čabarskoj drvoprerađivačkoj tvrtki Finvest Corp te da se nastavlja štrajk radnika, koji je zbog neisplaćenih plaća počeo sredinom listopada.


Glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš izjavio je Hini da će radnici štrajkati do ispunjenja zahtjeva. Štrajk nastavlja 50-tak radnika pogona u Čabru, u kojemu je većinski Novi sindikat, ali i oko 50 radnika u pogonu u Gerovu, u kojemu je većinski Sindikat drvne i papirne industrije.


Izvijestio je da su predstavnici Novog sindikata u ponedjeljak predali zahtjev za pokretanje stečaja na Trgovačkom sudu u Rijeci, gdje su saznali da je Finvest Corp još 5. studenoga predao zahtjev za predstečajnu nagodbu.




Kiš smatra da će to otežati proces koji je pokrenuo sindikat, ističući da je za predstečajnu nagodbu predana nepotpuna dokumentacija te da je za njenu dopunu na sudu odobren rok od 45 dana. Ističe i kako sindikat pokretanjem stečaja želi osigurati uvjete za isplatu barem dijela potraživanja radnika, koji plaće nisu primili već osam mjeseci.


“Sada se sve odgađa na štetu radnika, a mi ćemo u njihovu interesu i dalje poduzimati sve moguće i zakonite radnje”, istaknuo je Kiš.