ATRAKTIVNA NOVOST U TURISTIČKOJ PONUDI GRADA ČABRA

Otvoren adrenalinski park u malom goranskom mjestu Lazi

Željko Malnar

Riječ je o penjačko-hodačkoj »stazi po drveću« na kojoj je u dužini od tristotinjak metara uz debla bukve na visini od dva-tri do 11 metara smješteno 13 odmorišta međusobno povezanih sa sedam mostova



LAZI » Prigodnom svečanošću u malom mjestu Lazi nedaleko Tršća, zahvaljujući entuzijazmu mladog bračnog para Leš, Katarine i Alena, i uz financijsku podršku Primorsko goranske županije i grada Čabra, otvoren je novoizgrađeni Adrenalinski park Tršće. Uz ostale, prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, šport i tehničku kulturu Primorsko goranske županije Valerij Jurešić te čabarski gradonačelnik Kristijan Rajšel. Uvodne riječi uputila je u ime domaćina Katarina Leš, a potom je direktor Ureda Turističke zajednice grada Čabra Željko Loknar govorio o značaju ovog novog objekta za turističku promidžbu grada Čabra.


  Riječ je o poligonu spretnosti i snage u zraku, atraktivnoj penjačko-hodačkoj »stazi po drveću« osmišljenoj tako da je u dužini od tristotinjak metara uz debla bukve na visini od dva-tri do 11 metara smješteno 13 odmorišta, tzv. platforme, međusobno povezane sa sedam mostova u obliku različitih sajli, mreža, trupaca, visećih stepenica i ostalih poveznica kojima je moguće prijeći razdaljine između stabala te sa tri »zip laina«. Iako staza na prvi pogled nije previše dugačka, u osnovi je riječ o fizički nimalo laganom zadatku, a dozu adrenalina itekako diže činjenica da ispod te staze nema nikakve zaštitne mreže. Po Loknarovim riječima ovo je tek prva faza izgradnje Adrenalinskog parka, jer je želja da se narednih godina on nadogradi novim sadržajima kao što su paintball poligon, ljudski stolni nogomet, drvena stijena za penjanje… Najveća im je želja da naprave nešto čega još nema u Hrvatskoj a to je izgradnja visećih mostova na visini od jednog pa do desetak metara, koje bi sa sigurnošću mogla proći djeca od dvije godine, ali i svi oni koji bar malo mogu hodati.


  Toni Čota iz Adrenalinskog parka Kupjak, koji je bio izvođač radova, pojasniti je osnovne stvari vezane uz izgradnju parka, pri čemu je posebno istaknuo obitelj Leš koja je besplatno ustupila zemljište za izgradnju parka i aktivno sudjelovala u njegovoj izgradnji.