Sastanak s čelnicima HOO-a

Novi HOC? Delnice potencijalna zamjena za Bjelolasicu

Marinko Krmpotić

Nakon nevolja s Bjelolasicom, predstavnici HOO-a u Delnicama očito vide jedno takvo središte za pripreme sportaša, naravno, uz dodatna ulaganja. Grad već i sada ima uvjete za bazične pripreme



DELNICE » Konstruktivan i obećavajući sastanak koji su u Zagrebu s čelnicima Hrvatskog olimpijskog odbora održali predstavnici Grada Delnica i Goranskog sportskog centra bio je središnja tema tiskovne konferencije na kojoj su delnički gradonačelnik Ivica Knežević, direktor GSC-a Dario Medvedec i predsjednik Odbora za sport Grada Delnica Davorin Klobučar izrazili zadovoljstvo razgovorima s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom, glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom te Almom Papić, zaduženom za prijavu na EU projekte.



Ideja o privlačenju što većeg broja sportaša na bazične pripreme i rekreativaca na festivale rekreacije je dobra, ali se nameće pitanje smještajnih kapaciteta, konstatirali su novinari, a Knežević odgovorio: »Uz delničke, tu računamo i na kapacitete ostalih goranskih sredina iz kojih se do Delnica stiže za 10-15 minuta, a radimo i na poboljšanju postojećih delničkih kapaciteta pa bi tako sljedeće godine uz pomoć Županije trebali riješiti problem željezničkog nadvožnjaka koji onemogućava dolazak autobusa do PC-a Petehovac koji ima 80 ležajeva. Također, intenzivno tražimo investitora za Hotel Sport«, rekao je Knežević.





Vodećim ljudima Hrvatskog olimpijskog odbora predstavili smo mogućnosti i perspektive Delnica kao potencijalnog centra za bazične pripreme hrvatskih sportaša, rekao je gradonačelnik Knežević.


Preporuke HOO-a


»Očigledno je da nakon nevolja koje su pogodile centar na Bjelolasici predstavnici HOO-a u Delnicama vide jedno takvo središte za pripreme sportaša. Naravno, to pretpostavlja i dodatna ulaganja u sportsku i infrastrukturu smještajnih kapaciteta, ali već i sada je stanje takvo da Delnice svojim potencijalima zadovoljavaju one osnovne potrebe sportaša na bazičnim pripremama pa su u HOO-u obećali da će potencirati i usmjeravati sportaše na odlazak u smjeru Delnica. Razgovarali smo i s predstavnicima Hrvatskog saveza sportske rekreacije te i tu naišli na otvorena vrata kad je riječ o mogućnostima suradnje i organiziranju manifestacija takve vrste u Delnicama.


Sve to dodatno nas motivira na pojačan rad kako bismo Delnicama vratili nekadašnji ugled središta za sportske pripreme«, rekao je Knežević, a direktor GSC-a Dario Medvedec istaknuo je kako nakon ovog vrlo motivirajućeg sastanka treba u dogovoru s Gradom, turističkim djelatnicima i svim ostalim zainteresiranima pripremiti što kvalitetnije programe i sadržaje:


»HOO je očigledno spreman te ponude usmjeravati ka svim hrvatskim sportskim savezima što nam itekako može pomoći u razvoju turizma na ovom području, a GSC će kroz svoje aktivnosti dati što veći doprinos«, rekao je Medvedec, a Davorin Klobučar, stručni savjetnik za sport u GSC-u, naglasio je kako bi prvi plodovi u Zagrebu vođenih razgovora mogli biti vezani uz jačanje suradnje sa Hrvatskim savezom za sportsku rekreaciju.


Stižu rekreativke?


»Predsjednik tog Saveza, prof. dr. Vladimir Findak, direktno je najavio mogućnost da Delnice sljedeće jeseni dobiju organizaciju Festivala sportske rekreacije žena. Riječ je o višednevnom rekreacijskom skupu petstotinjak žena, a želimo li dobiti domaćinstvo te priredbe, potrebno je već ove godine ponuditi kandidaturu o kojoj će se raspravljati na sjednici Izvršnog odbora HSSR-a. Vjerujem da s postojećom sportskom infrastrukturom možemo dobiti organizaciju tog sportsko-rekreacijskog susreta, a isto tako pokušat ćemo kroz skoru nazočnost seminaru o korištenju bazena koji će biti održan u Orahovici vidjeti mogućnosti širenja ponude našeg bazena, budući da su u Hrvatskom savezu za sportsku rekreraciju spremni razmisliti i o mogućnosti da u Delnicama bude organizirana Škola plivanja za neplivače na državnoj razini«, najavio je Klobučar, a Medvedec je dodao kako uz ovu suradnju s tijelima na državnoj razini, svakako valja računati i na već postojeću kvalitetnu suradnju s tijelima za sportsku rekreaciju na županijskoj razini:


»Poznato mi je da ta tijela izrađuju plan rada za sljedeću godinu i da je dio zbivanja – poput primjerice sportskih susreta umirovljenika PGŽ-a – planiran na području Delnica, a takvih bi sportsko-rekreacijskih susreta trebalo biti sve više«, zaključio je Medvedec.