Tužan i bolan susret

Delnički maturanti stigli iz Španjolske: čekaju se informacije kako je poginuo Tin

Marinko Krmpotić

 U osam godina koliko se bavimo ovim poslom i kroz veliki broj organiziranih maturalnih putovanja nikad nam se nije dogodilo nešto ovakvo. Od samog smo početka u stalnom smo kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom, školom i roditeljima, a na licu mjesta osigurali smo i potrebnu psihološku pomoć ostalim maturantima, kazao je Ivan Gregorec, direktor Putničke agencije Obsido travel 



DELNICE Tužan je i bolan bio poslijepodnevni dolazak »Autotransovog« autobusa kojim su se s maturalnog putovanja iz Španjolske vratili delnički gimnazijalci i srednjoškolci. Susret roditelja i njihove djece bio je obilježen suzama i pokušajima tješenja zbog tragedije koja je zadesila ovu generaciju delničkih maturanata i ostavila neizbrisiv trag u njihovim životima, posebno obitelji Grgurić čiji je sin Tin tragično stradao u španjolskom gradiću Lloret de Mar. Podsjetimo, proteklog četvrtka tijelo nesretnog mladića pronađeno je u tom turističkom gradiću uz dizalicu kraj jedne novogradnje, a uzroci zbog kojih je sedamnaeastogodišnji Delničan izgubio život još se istražuju i utvrđuju.


Upravo zbog toga službeni predstavnici škole i putničke agencije koja je organizirala ovo putovanje nisu smjeli davati nikakve informacije o slučaju, a Ivan Gregorec, direktor Putničke agencije Obsido travel koji je iz Čakovca došao u Delnice kako bi dočekao maturante rekao nam je da su nakon tragedije učinili sve da što je bilo u njihovoj moći da već u Španjolskoj učenicima budu pri ruci i pomognu.


– Strašna tragedija duboko je potresla sve nas. U osam godina koliko se bavimo ovim poslom i kroz veliki broj organiziranih maturalnih putovanja nikad nam se nije dogodilo nešto ovakvo. Od samog smo početka u stalnom smo kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom, školom i roditeljima, a na licu mjesta osigurali smo i potrebnu psihološku pomoć ostalim maturantima, rekao je Gregorec koji se nakon dočeka autobusa u pratnji svog suradnika Igora Gregoreca i prof. Ante Tadića uputio do kuće obitelji Grgurić izraziti im sućut.




Delnički maturanti, od kojih su mnogi bili u stanju emocionalnog šoka, u pratnji svojih roditelja krenuli su svojim domovima. Što se točno dogodilo nesretnom Tinu Grguriću možda će se bar djelomično saznati tijekom ovog tjedna kad bi, navodno, španjolska policija svojim hrvatskim kolegama trebala uputiti rezultate istrage vezane uz slučaj koji je još jednom potvrdio kako život može biti bolan.