Staza po drveću

Adrenalinski park Kupjak predstavio nove sadržaje

Marinko Krmpotić

Iako na prvi pogled nije odveć dugačka, u osnovi je riječ o fizički nimalo laganom zadatku, a dozu adrenalina itekako diže činjenica da ispod »staze« nema nikakve zaštitne mreže  



KUPJAK » Od jučer je Adrenalinski park Kupjak, poznat do sada po odličnom paintball poligonu, atraktivnom zip lineu, strelištu i tzv. ljudskom stolnom nogometu, u ponudi ima i brdske bicikle te atraktivni bridging poligon koji je prigodnom demonstracijom predstavljen javnosti, gostima i uzvanicima. Riječ je o atraktivnoj penjačko-hodačkoj »stazi po drveću« osmišljenoj tako da su u dužini od dvjestotinjak metara uz debla jela i smreka na vidini od nekoliko metara (od dva-tri do pet-šest) smještena odmorišta međusobno povezana »mostovima« u obliku različitih sajli, mreža, visećih »stepenica« i ostalih »poveznuica« kojima je moguće prijeći na visini od nekoliko metara razdaljine između stabala.


Iako staza na prvi pogled nije odveć dugačka, u osnovi je riječ o fizički nimalo laganom zadatku, a dozu adrenalina itekako diže činjenica da ispod te »staze« nema nikakve zaštitne mreže. Istina, svaki sudionik dobro je vezan za glavni vod/sajlu, ali je bez obzira na to osjećaj lebdenja nad prostorom ispod tebe itekako pun adrenalina i osjećaja avanture. Atraktivnu kupjačku »stazu po drveću« osmislio je Toni Čota iz Adrenalinskog parka Kupjak, a financijsku potporu pružilo je Ministarstvo turizma.


   »Ponudu bridginga, ili kako ga ja zovem poligona spretnosti i snage u zraku, u planu smo imali još pred dvije godine, a kad smo naišli na razumijevanje kod Ministarstva turizma krenuli smo u realizaciju te sa 50 posto svojih i 50 posto sredstava Ministarstva uspjeli sa 40. 000 kuna realizirati ovu novu ponudu pri čemu je to već drugi put da su nam pomogli pa smo im itekako zahvalni, a uz njih moram se zahvaliti i Općini Ravna Gora i TZO Ravna Gora koji iskazuju razumijevanje za naš rad.«, rekao je Čota, a prvi koji su imali hrabrost krenuti na »stazu po drveću« bili su načelnik Lokava Toni Štimac, obrtnik Alen Leš iz Tršća te direktorica TZG Delnice Mirela Srkoč koja je, kao prva žena koja je savladala stazu (usput, bila je i najbrža), dobila i poseban dar, a muški dio ekipe nije tražio ništa više od gemišta (Toni) i pive (Leš). Nakon njih poligon spretnosti i snage u zraku oprobali su i mnogi drugi gosti, a sljedećih će ga dana moći probati i svi drugi koji to požele pri čemu je, budući da Adrenalinski centar Kupjak radi cijeli dan, dovoljno najaviti se na vrijeme.




   Kad je riječ o brdskom biciklizmu namjera je, istaknuo je Čota, vezati ga uz ponudu Goranske biciklističke transverzale koja je sve omiljenija jer Gorski kotar ima najbolje biciklističke staze u Hrvatskoj. Također, najavio je, Adrenalinski park Kupjak koji se trenutačno prostire na 3000 kvadratnih metara, u budućnosti će se proširiti za dodatnih tisuću kvadrata i nove poligone. No, već i sada ovaj Adrenalinski park nudi sadržaje čije korištenje može trajati cijeli dan i omogućiti ljubiteljima prirode i avanturizma uživanje u adrenalinskoj zabavi u duhu avanture.


Značajna pažnja


   Predstavljanje bridginga i brdskog biciklizma izazvalo je priličnu pažnju uzvanika pa su mu uz ljubitelje adrenalinskog turizma svjedočili i Ivan Bašić, savjetnik ministra turizma, dožupan Petar Mamula, pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić, predstavnica TZ Kvarnera Tanja Augustinović, načelnik Ravne Gore Anđelko Florijan, direktorica TZO Ravne Gore Rahela Vitasović te kolege iz turističkih zajednica Čabra i Delnica.