RIJEŠEN VIŠEGODIŠNJI PROBLEM

Silvija Huljina od 1. travnja na čelu crikveničkog muzeja

Portal Novilist.hr

Nova ravnateljica Gradskog muzeja Crikvenica diplomirala je povijest i povijest umjetnosti, a radila je, između ostalog, u karlovačkom i senjskom muzeju. Jednosmjerna Kotorska ulica prednjači brojem nezgoda

CRIKVENICA » Gradski muzej Crikvenica dobiva novu ravnateljicu, rečeno je uz ostalo na kolegiju gradonačelnika Crikvenice. Na tu dužnost od 1. travnja stupa Silvija Huljina. Završava tako šestogodišnje razdoblje u kojem je crikvenički muzej, jednu od najmlađih ustanova te vrste u Hrvatskoj, vodila vršiteljica dužnosti, osim jedne godine kada je to bilo službeno, bez prefiksa v.d., pa opozvano.    Nova ravnateljica Gradskog muzeja Crikvenica Silvija Huljina rođena je 1979. u Rijeci, diplomirala je povijest i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru, govori engleski jezik, a služi se njemačkim i francuskim. Radila je u više gradova te na određeno vrijeme, ali s punim radnim vremenom, bila kustosica Galerijskog odjela Gradskog muzeja u Karlovcu i u Gradskom muzeju u Senju. Živi u Crikvenici, navodi se u njezinoj biografiji.   

Crna rekorderka




Kolegij gradonačelnika, kojeg je vodio zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić razmotrio je izvješće o sigurnosnoj situaciji što ga je podnio načelnik Policijske postaje Damir Volf. Dok je afirmativna informacija o visokoj otkrivenosti kaznenih djela u prošloj godini (čak 80 posto u oblasti imovinskog i drugog kriminaliteta), većoj otkrivenosti raspačivača i korisnika opojnih sredstava, te o manjem broju nezgoda na cestama s većim štetama, nasuprot tome broj nezgoda u jednoj od najkraćih lokalnih prometnica, Kotorskoj ulici, potiče na akciju i reakciju.



Izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora Jadranovo održat će se u nedjelju, 13. travnja ove godine.    – Bit će to mali generalni pokus, ili barem vježba – i što se izlaznosti ali i naklonosti birača tiče – pred izbore za EU Parlament, što će se održati 25. svibnja ove godine, rečeno je na sjednici Gradonačelnikovog kolegija. Upućuju se građani, birači, da provjere jesu li na biračkim popisima s kojih su mogli »nestati« ako im je istekla valjanost osobne iskaznice, ili iz nekih drugih razloga?! Ta se provjera može obaviti na internetskoj stranici na adresi www.uprava.hr. Uz tu provjeru trebat će im podatak o OIB-u. Bit će i novih punoljetnih mještana koji će moći prvi put na birališta.


   Višegodišnjim, čak desetogodišnjim praćenjem, došlo se do podatka o vrlo visokih 170 nezgoda u Kotorskoj ulici. Analitički to ukazuje na činjenicu da se tromjesečno događaju najmanje čak četiri nezgode u toj ulici što je – da podatak bude još veći raritet – samo jednosmjerna!? Kotorska je »rekorderka« prema broju nezgoda i tu joj atribuciju treba – izbrisati. Što prije, to bolje!    – Nešto treba učiniti, rečeno je, i to što prije: sanirati kolnik, usporiti brzinu ili, uza sve to i ograničiti pa i zabraniti zaustavljanje vozila u Kotorskoj.

  


»Pauk« ranije?


Prošla je godina na prometnicama odnijela tri života – jedna se nesreća dogodila na Jadranskoj turističkoj cesti, druga kod Jasenove, a treća na Silvestrovo, također na magistrali, iznad Selca.    Međutim, i uza sve to, te u odnosu na ljetnu sezonsku regulaciju prometa, manji ukupni broj nezgoda i osposobljenost »bijelih patrola« za ranije uključivanje u posao, Grad Crikvenicu može se označiti sigurnim urbanim središtem!    – Valjalo bi razmisliti i o ranijem uključivanju u posao »pauka«, i to prije ljetne turističke sezone i većih gužvi u prometu, pogotovo za promet u mirovanju, rekao je Damir Volf.    Povećavaju se, i to za visinu PDV-a od 25 posto, najamnine u poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Grada Crikvenice, ali zato priključci na vodoopskrbnu mrežu na otpadne kanalizacijske vode ostaju bez naplate naknade.