Vinodolski iznajmljivač ogorčen na sporu reakciju nadležnih

Šahtovi nesnosno lupaju, turisti se bude i odlaze

Anto Ravlić

Zbog nečijeg nemara nesnosno lupa 87 šahtova i budi goste noću. Buka je toliko jaka da se lupanje poklopaca za kanalizaciju čuje već na udaljenosti od pola kilometra od kuće - požalio se Milan Ogorelec



DRIVENIK  Na kraju turističke sezone iznajmljivači podvlače crtu pod niz problema. Uglavnom se tuže na slabiju popunjenost i loše vrijeme. Iznajmljivač Milan Ogorelec koji dvije trećine godine provodi u Driveniku potužio se na probleme koji mu »tjeraju« goste.


Najviše mu smeta što nitko ne reagira, što se na reakciju čeka godinama. Jedino na što se ne čeka je plaćanje obaveza, tuži se Ogorelec koji ima nesreću da mu se kuća nalazi uz toliko puta u posljednje vrijeme spominjanu cestu kroz Drivenik.


   – Iznajmljujem legalno nekretninu u Driveniku preko agencije od prošle godine. Platio sam prošle godine paušal koji mi nije donio apsolutno ništa. Veliki razlog nedolaska gostiju te otkazivanja bookinga bila je činjenica da je tijekom cijele ljetne sezone u Driveniku zbog radova na kanalizaciji (koja uzgred rečeno još nije dovršena) bila nesnosna buka i prašina te su i dijelovi ceste zbog radova bili zatvoreni za promet.




   – Dobro, prošla je sezona bez gostiju, ali pred nama je nova sezona. Prije sezone se ustanovilo da 87 šahtova, koji su prošle godine ugrađeni u cestu, zbog nečijeg nemara nesnosno lupaju kada vozila prolaze preko njih. Buka se čuje tako da budi goste u noći. Zanimljivo je da je ta buka toliko jaka da se lupanje poklopca kanala je već pola kilometra od kuće i to naravno zbog gustoće postavljenih poklopaca svakih nekoliko metara. Opet sam razgovarao s odgovornima koji su tvrdili da radovi još nisu preuzeti od tehničke službe, da znaju za taj problem, da su nekoga poslali u Njemačku po neke poliuretanske prstenove koji bi utišali tu nesnosnu buku. I opet ništa od sezone. Gosti dolaze, odlaze za nekoliko dana zbog buke. Ništa se tijekom ljeta nije dogodilo. Odgovorni tvrde da će sve popraviti. Meni je otišla još jedna sezona, kaže iznajmljivač iz Drivenika.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju!