Do kraja mjeseca idejno rješenje novog hotela

Novi Klek nudi 70 soba, bazene i podzemnu garažu

Anto Ravlić

Plan je da se do 1. travnja dobije građevinska dozvola, da se krene s radovima do početka ljeta i ambiciozno nastavi na jesen. Hotel bi trebao primiti prve goste u turističkoj sezoni 2016.



NOVI VINODOLSKI » Krajem studenog ili početkom prosinca slovenski investitor javnosti će prezentirati idejno rješenje novog hotela »Klek« u luci u Novom Vinodolskom. Predloženo je da se idejno rješenje prezentira na tematskoj sjednici gradskoj vijeća Novog Vinodolskog. Još uvijek je u igri više varijanti koje su predložili najbolji arhitekti iz Zagreba, Trsta, Ljubljane i Splita. Plan je da se do 1. travnja dobije građevinska dozvola, da se krene s radovima do početka ljeta i ambiciozno krene na jesen. Hotel bi trebao primiti prve goste u turističkoj sezoni 2016.



Iako pišemo o hotelu »Klek«, gotovo je sigurno da hotel neće nositi ime prethodnika izgrađenog 1936. godine. U Novom vjeruju da neće dijeliti niti sudbinu prethodnika koji je kao hotel poslovao tek desetak godina nakon Drugog svjetskog rata. Posljednjih desetljeća u njemu je stanovalo dvadesetak ljudi. Stanare bi trebala zamijeniti radna mjesta otvorena cijele godine, što nije baš čest slučaj u hotelima na crikveničko-vinodolskoj rivijeri. Hoće li novi hotel izgledati još atraktivnije uz novu marinu u novljanskoj luci još je neizvjesno jer gradnja marine još nije startala, a najavljeno je da će građevinari krenuti do kraja godine kojoj se pomalo približava kraj.





  Dok se traži idejno rješenje, od konzultantske kuće koja surađuje s Falkensteiner grupacijom naručena je studija koja je otkrila kakve orijentacije treba biti novi hotel i na kakve goste može računati. Stari hotel srušen u siječnju nudio je 22 sobe. Novi hotel, s četiri plus zvjezdice, s podzemnom garažom, prizemljem i još četiri etaže, u vlasništvu slovenskog poduzetnika Blaža Miklavčića imat će 70 soba. Predviđeno je da 25 dvokrevetnih deluxe soba ponudi 24 kvadrata, 40 dvokrevetnih exclusive soba 29 kvadrata. Top ponude je pet junior suite smještajnih jedinica s 45 kvadrata koje uz klasičnu sobu nude još jednu prostoriju poput dnevnog boravka. Hotel će imati na raspolaganju welness i fitness s gotovo tisuću kvadrata. Studija predviđa gradnju dvaju bazena, zatvorenog površine 35 kvadrata i otvorenog površine 75 kvadrata. Gosti koji preferiraju more imat će komfor na susjednoj plaži koju će hotel uzeti u koncesiju. Od sadržaja će hotel imati i konferencijsku salu. Konzultanti ističu da hotel u novljanskoj luci, udaljen 20 kilometara od autoceste, 600 kilometara od Münchena, Beča, Milana i Budimpešte, može raditi 365 dana u godini.


  Studija otkriva da će hotel gostima ponuditi restoran s mediterannskom kuhinjom, bar. Zanimljivo je da će hotel gostima preporučiti i susjedni Captain´s Harley Davidson bar kao tradicionalno mjesto okupljanja. Hotel će ponuditi sportski centar okrenut moru te iznajmljivanje bicikala, kao sadržajima hotela, što je sasvim logično obzirom da konzultanti smatraju da bi ciljana publika mogli biti aktivno gosti okrenuti sportskim aktivnostima. Novi Klek bit će okrenut relaksaciji, a ne party stilu. Procjene su da će 85 posto gostiju stizati iz inozemstva. Glavna tržišta su Njemačka, Austrija, Češka, Italija, Poljska i Mađarska, a potom gosti iz Nizozemske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.