Grad: Rijeka
Danas: 19° djelomično oblačno
Sutra: 7° 18° moguća kiša
23. ožujka 2017.
Grad heroj

Virtualno prošećite Memorijalnim centrom Domovinskog rata u Vukovaru

Virtualno prošećite Memorijalnim centrom Domovinskog rata u Vukovaru
Virtualno prošećite Memorijalnim centrom Domovinskog rata u Vukovaru
Objavljeno: 15. studeni 2016. u 17:36 2016-11-15T17:36:43+01:00

Kao svoj doprinos ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Hrvatski Telekom je kroz projekt virtualne šetnje prostorima Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar omogućio svima u svijetu da upoznaju nedavnu povijest Vukovara putem web stranice Memorijalnog centra.  

Virtualna šetnja u potpunosti prenosi iskustvo posjete memorijalnih obilježja grada Vukovara i njegove nedavne povijesti, jer sadrži 360° pregled pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra: vukovarske bolnice, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara, Muzeja sjećanja na Domovinski rat te prikaza koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci. Tehnika je ostvarena fotografiranjem lokaliteta suvremenom opremom s ciljem što vjernijeg prikazivanja detalja, a na 33 panoramske točke snimljeno je više od 3 tisuće fotografija visoke razlučivosti.

Ovaj projekt je ujedno i interaktivni muzej koji omogućuje posjet Vukovaru u samo nekoliko koraka, putem računala, tableta ili pametnih telefona.

- Upravo ovih dana kad se prisjećamo žrtve Vukovara smatramo da nema ljepše poruke koja može biti odaslana od poruke mira. Nadamo se da je virtualna šetnja koja obuhvaća memorijalne lokacije grada Vukovara samo početak uspješne suradnje između Hrvatskog Telekoma i javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar", izjavio je ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut.

Virtualna šetnja donacija je Hrvatskog Telekoma Memorijalnom centru i Gradu Vukovaru, čiji je cilj prikazati, objasniti i približiti priču Vukovara cijelome svijetu.

- Kroz ovaj projekt željeli smo najsuvremenijim digitalnim i tehnološkim rješenjima omogućiti cijelom svijetu da upozna Vukovar i prošeće njegovim najranjivijim mjestima sjećanja. Ovo je naš skroman doprinos povijesti ovoga grada i njegovim ljudima. Projekti poput ovog potvrđuju veliki značaj našeg ulaganja u infrastrukturu i razvoj najnovijih tehnologija jer građanima osiguravamo brzi pristup njima najvećim vrijednostima, bez obzira gdje se nalazili.“, istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, koji je nedavno i gostovao u Školi mira, projektu koji je završna faza dvodnevnog posjeta učenika osnovnih škola Memorijalnom centru u Vukovaru. Tom je prilikom učenicima prezentirao sve važne prednosti digitalnog svijeta, kako razvoj tehnologije utječe na svakodnevni život i što donosi budućnost.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka