Grad: Rijeka
Danas: 22° vedro
Sutra: 7° 21° vedro
29. ožujka 2017.
Izborna skupština

Josip Salapić šef osječkog HDZ-a

Josip Salapić
Josip Salapić
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2012. u 23:47 2012-03-09T23:47:23+01:00

Salapić je na tajnom glasovanju u prvom krugu dobio glasove 74 od ukupno 144 izaslanika nazočnih na skupštini i tako pobijedio svoje protukandidate Željka Kovačevića i Željka Vranješa

Na večerašnjoj izbornoj skupštini osječkog Gradskog odbora HDZ-a za novoga predsjednika, tajnim glasovanjem, izabran je dosadašnji potpredsjednik, saborski zastupnik Josip Salapić.

Salapić je na tajnom glasovanju u prvom krugu dobio glasove 74 od ukupno 144 izaslanika nazočnih na skupštini i tako pobijedio svoje protukandidate Željka Kovačevića i Željka Vranješa. Nakon proglašenja rezultata Salapić je kazao kako je "večeras pobijedio HDZ" i pozvao svoje protukandidate, i one koji su glasovali za njih, da budu dio osječkoga HDZ-a te da im pruža ruku. Predstavljajući svoju kandidaturu Salapić je pozvao izaslanike izborne skupštine da očuvaju zajedništvo i jedinstvo u HDZ-u te kazao kako će pružiti ruku svim političkim opcijama u Osijeku, kako bi zajedno stvarali bolju budućnost za građane ovoga područja.

Kandidat Željko Kovačević kazao je kako je osječki HDZ u ozbiljnoj krizi, a stranačka politika u gradu potrošena i gubitnička te da će izbor nekoga od njegovih protukandidata za predsjednika osječkog HDZ-a značiti nastavak takve politike. Kandidat Vranješ ocijenio je kako se bitne odluke za osječki HDZ trebaju donositi u Osijeku, a ne u Zagrebu, ili drugim centrima moći te da je potrebno promijeniti dosadašnju politiku zakulisnih igara.Skupština je izabrala nove članove Gradskog i Nadzornog odbora osječkoga HDZ-a, izaslanike za izbornu skupštinu Županijske organizacije te opći sabor stranke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka