Prevrnuo brodice

Velu Luku pogodio plimni val, nevrijeme u Istarskoj županiji

Hina

Najgore je bilo oko 8,30 sati kada su valovi visoki do metar i pol udarili od obalu



VELA LUKA/UMAG - Velu Luku na otoku Korčuli danas je pogodio plimni val, koji se počeo dizati rano jutros i trajao je gotovo tri sata, no srećom bez ljudskih žrtava, objavio je portal Crometeo.


Lokalni mediji, pozivajući se na Crometeo, pišu kako je najgore bilo oko 8,30 sati kada su valovi visoki do metar i pol udarili od obalu.


U silovitim udarima valova o kopno, more ipak nije stiglo do stambenih i poslovnih objekata već je stradalo tek nekoliko brodica koje su se prevrnule.


Veliko nevrijeme praćeno pljuskovima, grmljavinom i tučom zahvatilo je tijekom prijepodneva Istarsku županiju, a u sjevernom dijelu Istre do podneva je palo oko 36 milimetara kiše po metru četvornom, koliko je izmjereno na mjernoj stanici u Umagu.




Nešto manje, 35 mm kiše palo je u Brešcima, a 34 mm u Rožcu kraj Umaga dok Livade i Oprtalj mjere po 31 mm kiše po metru četvornom, objavio je portal IstraMet koji prati i prognozira vremenske prilike na području Istre i okolnog područja.


U nevremenu koje je oko 11 sati zahvatilo Umag došlo je i do nestanka struje u cijelom gradu.


“Zbog jakog razvoja oblaka i jakih odraza na radaru i u nastavku poslijepodneva očekuje se nestabilno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, nerijetko i tuču, a na moru su moguće i pijavice”, navodi IstraMet.


Zbog nepovoljnih uvjeta te skliskih i mokrih prometnica jutros je zabilježeno i nekoliko prometnih nesreća među kojima i dva slijetanja vozila na prometnicama istarskog ispilona.