Gradonačelnik prihvatio prijedlog

Poskupljuje ulaznica za dubrovačke zidine

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prihvatio je u petak prijedlog Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) o povećanju cijena ulaznice za zidine sa 100 na 120 kuna od početka iduće godine, navode u subotu iz dubrovačke gradske uprave



DUBROVNIK  Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prihvatio je u petak prijedlog Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) o povećanju cijena ulaznice za zidine sa 100 na 120 kuna od početka iduće godine, navode u subotu iz dubrovačke gradske uprave.


Kako je za Hinu rekao tajnik DPDS-a Niko Kapetanić, Malo Vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine uputilo je prijedlog za povećanje 2. lipnja zbog porasta broja posjetitelja u 2015. godini.


»Cijena ide sa 100 na 120 kuna, a to stupa na snagu 1. siječnja 2016. godine. Nakon rekordne prošle godine od skoro 920 tisuća posjetitelja, ove godine u prvih pet mjeseci imali smo porast od 10 posto i smatrali smo kako je i korekcija cijene jedan od načina reguliranja, jer se približavamo vršnim granicama«, rekao je Kapetanić. Dodao je kako se nove cijene primjenjuju tek od sljedeće godine kako bi se »svi mogli pripremiti i prilagoditi poslovanje«.




Gradonačelnik Vlahušić smatra kako cijena ulaznice za zidine mora pratiti tržišne pokazatelje. »Zadovoljan sam što je Društvo prijatelja konačno odlučilo poslovati sukladno tržišnim pokazateljima. Da cijena ulaznice za gradske zidine mora biti veća od cijene za petominutnu vožnju žičarom upozoravam godinama«, rekao je Vlahušić.


U prvih pet mjeseci 2015. godine dubrovačke gradske zidine zabilježile su 202 tisuće posjetitelja, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 184 tisuća. Očekuje se kako će zidine u 2015. godini obići 950 tisuća posjetitelja.


Cijena ulaznica za zidine 2011. i 2012. godine iznosila je 70 kuna, 2013. godine 90 kuna, a 2014. i 2015. godine 100 kuna.