Nezadovoljni radom Vlade

Mladež pulskog HDZ-a zgrožena ponašanjem policije zbog oduzimanja antivladinog transparenta

Hina

"Ovo je sumrak demokracije i represija na one koji se politički ne slažu s načinom na koji Kukuriku Vlada uništava Hrvatsku ", rekao je Vedran Leutar 



PULA - Mladež HDZ-a zgrožena je ponašanjem policije na u petak održanoj svečanosti u povodu početka gradnje pulske Opće bolnice, kada im je oduzela transparent kojim su željeli iskazati nezadovoljstvo radom Vlade i Kukuriku koalicije uz obrazloženje da transparent “ugrožava sigurnost premijera”, kazao je novinarima predsjednik Mladeži HDZ-a Pule Vedran Leutar, koji tvrdi da ga je policija “privela u policijsko vozilo i oduzela mu transparent”.


“Ovo je sumrak demokracije i represija na one koji se politički ne slažu s načinom na koji Kukuriku Vlada uništava Hrvatsku”, rekao je Leutar u subotu na konferenciji za novinare, naglasivši kako je Mladež HDZ-a nastojala na legitiman i demokratski način dočekati premijera porukom sadržaja “Kukuriku Vlada smanjuje prihode Gradu Puli + IDS u Vladi sramotno šuti = povećanje troškova vrtića i učeničkog prijevoza – šporka politička trgovina”.


Time je, objašnjava, Mladež željela ukazati na, kako je rekao, Vladin “maćehinski odnos prema Puli i Istarskoj županiji i na IDS-ovu slugansku šutnju i trgovinu Istrom radi osobnih interesa”.




“Nedavno smo imali primjer u Francuskoj, gdje su milijuni ljudi u pokretu ‘Ja sam Charlie’ prosvjedovali u obranu prava na slobodu govora. Izgleda da Kukuriku koalicija ne prihvaća takve demokratske standarde, već i dalje djeluje po totalitarnim načelima bivše države” – zaključio je Leutar.


Pred novinarima je završio ispisivanje “replike transparenta”, s obzirom da su članovi Mladeži odbili preuzeti transparent od policije po završetku svečanosti.


Predsjednik pulskog HDZ-a Zrinko Kajfeš ustvrdio je da je policija prema članovima Mladeži postupila neprofesionalno, nekompetentno i nedemokratski. “Problem je očito u onima koji vode policiju. To je ministar Ostojić i Kukuriku Vlada koji provode jedan represivni aparat. Ovo je totalni sumrak demokracije”, rekao je Kajfeš, dodavši kako se time ne omalovažava samo HDZ, nego i sve ljude koji drugačije misle.


Zaključio je kako je to dokaz da se IDS i SDP ne bore za toleranciju i pravo za različitost, “kada se privode njihovi politički neistomišljenici i kada im se oduzima sloboda govora”.


Istarska policija ranije je demantirala da je HDZ-ovoj mladeži oduzela transparent i privela one koji su ga nosili. Tvrde da je policija prije početka svečanosti zaprimila dojavu organizatora da je na mjestu svečanosti skupina koja “posjeduje određeni transparent” te da su policijski službenici “pristupili provjeri identiteta nositelja transparenta i sadržaja samog transparenta te utvrdili da njegov sadržaj ne potiče na uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti”.