Kandidat za predsjednika SDP-a

Komadina: Ova je Vlada definitivno čudno nastala, a tako se i ponaša

Hina



Potpredsjednik SDP-a  i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina rekao je u utorak  u Poreču da je ta stranka vodila krivu politiku prema istarskome SDP-u i IDS-u , da su na posljednjim lokalnim izborima za kandidata za istarskog župana poduprli Damira Kajina, a mogli su imati svojeg kandidata, što je bila neoprostiva pogreška koja je rezultirala slabljenjem SDP-a u Istri. 


 Govoreći o razmiricama unutar istarskoga SDP-a, Komadina je ocijenio kako je stranka imala i vodila krivu politiku prema SDP-u Istre. ”Vjerujem da je to iza nas i da će građani Istre sada prepoznati moj trud i dati mi povjerenje”, istaknuo je Komadina i dodao kako, osim u Primorsko-goranskoj županiji, veliku potporu SDP-ovih birača očekuje i u Istri. 


 Svi u SDP-u su svjesni da su u stranci potrebne nužne promjene koje će povećati povjerenje građana u socijaldemokratsku opciju, ocijenio je Komadina, dodajući kako SDP mora okupljati, a ne gubiti ljude, te da mora biti još jača stranka lijevog centra koja će okupljati koaliciju, a ne da od nje nastaju druge stranke ljevice, kao što je bilo s Mirelom Holly ili Ivom Josipovićem. 




 Kako je rekao, tijekom kampanje fokusirat će se na unutarstranačke probleme, ali i na kritiku Vlade jer, dodao je, ”situacija u državi nalaže reakciju glede bisera koje proizvodi središnja državna vlast”. 


 ”Ova je Vlada definitivno čudno nastala, a tako se i ponaša. Ona se ne bavi realnim životnim problemima, već ideološkim podjelama poput neofašizma, bavi se tajnim službama te kontrolom medija, nečim što je bilo aktualno 90-ih. Nakon 25 godina, naši građani ne zaslužuju ovakvu retoriku”, rekao je Komadina novinarima uoči sastanka s članovima porečkoga SDP-a. 


 Komentirajući sve veći broj kandidata za ministra branitelja, istaknuo je kako nova Vlada, kako je rekao, “ima sve čudnije načina izbora kadrova”.


 ”U populaciji branitelja, koliko ih ima u Hrvatskoj, sigurno se može naći kvalitetnih ljudi koji bi mogli obnašati funkciju ministra. Tu funkciju treba svakako lišiti svake politike, a pogotovo kontroverznih osoba koje su bile ili se spominju za tu funkciju”, zaključio je Komadina, koji se nakon Poreča i u Rovinju sastao sa članovima SDP-a.