Jet-set u Istri

Beach Polo Cup: ”Kraljevski sport’ doveo u Rovinj dašak glamura i svjetsku elitu

Nina Orlović Radić

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Foto: Goran Sebelic / CROPIX



ROVINJ Prvi Rovinj Beach Polo Cup, odnosno prvi dan polo natjecanja otvoren je jučer konferencijom za novinare te predstavljanjem polo timova i prezentacijom igre na novoizgrađenom igralištu na rovinjskom Porton Biondiju.


U ime glavnog organizatora manifestacije Adris grupe, novinarima se obratio član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, podsjetivši da je, nakon fantastično odrađene dvije Međunarodne jedriličarske regate klase RC 44, a potom i dvogodišnjeg »zračnog« eventa Red Bull Mach Raicea, Rovinj krenuo u nove izazove.


Puno komplimenta i zahvala na organizaciji, kao i ljubaznosti domaćina, sređenoj infrastrukturi ali i »pogledu na starogradsku jezgru« koja se vidi s terena, izrekao je ispred organizacijskog odbora turnira Uwe Zimmermann, koji je ujedno i kapetan tima »Adris«. Naravno, komentar je pao i na kišu, koja, kako je to rekao Zimmermann, ne smeta igračima i konjima »jer nisu od šećera«.



Ministar turizma Anton Kliman u subotu je u Rovinju nazočio Polo paradi u sklopu prvog Rovinj Beach Polo turnira na pijesku koji se od petka do nedjelje održava na rovinjskoj plaži Porton Biondi s koje se pruža pogled na starogradsku jezgru. »Ovakva događanja značajno pridonose prije svega promociji Hrvatske, ali su ujedno i motiv dolazaka turista u destinaciju«, izjavio je novinarima ministar Kliman. Upravo ovakva događanja, naglasio je, također uvelike pridonose produljenju turističke sezone ali i promociji Rovinja kao jedne od najpoželjnijih europskih turističkih odredišta.Nakon polo turnira na Brijunima koji je održan prije deset godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta, rekao je ministar turizma Kliman. Zato je čestitao organizatorima, a gostima poželio da se u Hrvatskoj osjećaju dobrodošli.Taj prvi polo turniru na pijesku u ovom dijelu svijeta održava se na rovinjskoj plaži Porton Biondi a plaža je za tu priliku posebno opremljena polo infrastrukturom, uključujući arenu s pješčanim terenom ukupne površine sedam tisuća metara četvornih, »lounge« zonu, konjušnice i drugo.Na turnir u Rovinj došle su četiri međunarodne ekipe s igračima iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije, s pedesetak argentinskih konja, a osim utakmica priređen je i bogat prateći program na različitim lokacijama u Rovinju. (Hina)


O svojim je igračima govorio i kapetan »Heinekena«, Matteo Beffa, čiji tim putuje po čitavom svijetu na polo natjecanja i jedan je od rijetkih u svijetu koji polo igra i na snijegu. Thomas Wolfensberger, kapetan je tima »Jamnice« čiji su igrači, također vrlo iskusni dok je kapetan tima »TagHeur«, Niclas Johanson, izjavom da ima i jedinu ženu u ekipi, ali i na čitavom turniru, zaslužio aplauz publike i kolega.


Sama ceremonija otvaranja natjecanja i prvih utakmica, zakasnila je sat vremena zbog kiše. U »backstageu« fotoreporteri su vrijeme kratili iščekivanjem i »klikanjem« uzvanika. Pažnju kamera i fotoaparata prvi je »ukrao« vlasnik Zeptera Milan Janković, ujedno i jedan od sponzora manifestacije. No, prava je fotoludnica nastala pojavljivanjem Ivane Trump, koja je u elegantnoj, crvenoj haljini i pod ruku s Vladimirom Kraljevićem, vlasnikom licence Miss Universe, uspjela zaokupiti svu pažnju prisutnih. Treba reći i da su upravo ovi pripadnici jet seta, ujedno bili i najstrpljiviji i najljubazniji modeli.


Uslijedilo je i sam čin otvaranja, koje su svojim nastupom (i na kiši) odlično odradile Rovinjske mažoretkinje, uistinu prave ambasadorice grada Rovinja.


Danas ujutro održana je polo parada i defile konja i njihovih jahaca ulicama i trgovima Rovinja.


Ime pobjedničke ekipe bit će poznato u nedjelju u 16 sati, za kada je i najavljeno svečano zatvaranje turnira.