Otvoreno pismo

Župan Žinić premijeru Milanoviću: Pogođen sam trogodišnjom nebrigom Vlade o Petrokemiji

Hina

Foto Mate Piskor / CROPIX

Foto Mate Piskor / CROPIX

ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici, već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svojem dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku«, navodi u pismu župan Ivo Žinić (HDZ)



SISAK Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić poslao je u ponedjeljak otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ističe da je pogođen »trogodišnjom nebrigom Vlade o Petrokemiji«, ali i ignoriranjem županijske izvršne vlasti za posjeta kutinskoj tvornici mineralnih gnojiva.


»Iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njezinih radnika, koje ste napokon odlučili posjetiti u ponedjeljak. Želim vjerovati kako je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji po Hrvatskoj. No, ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici, već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svojem dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku«, navodi u pismu župan Ivo Žinić (HDZ).


Župan također navodi da je premijer ignorirao njegove pozive na tematsku sjednicu Županijske skupštine na kojoj bi se razmatrali problemi sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije te ističe kako želi vjerovati da tome nije razlog njihova različita stranačka pripadnost.




»Želim vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti jer i Vi i ja izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana. Zato sam Vas osobno u nekoliko navrata pozivao na tematsku sjednicu sisačko-moslavačke Županijske skupštine, gdje bismo se posebno osvrnuli na probleme sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije.«


 Žinić podsjeća da je riječ o najvećim gospodarskim subjektima Sisačko-moslavačke županije koji zapošljavaju više od 2000 radnika i znače opstanak za tu županiju.


»Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije Vi, premijeru, ignorirate već mjesecima«, navodi župan Ivo Žinić i dodaje kako njegov poziv na suradnju i dalje stoji.


»Unatoč svemu, moja ruka suradnje je i dalje ispružena, a poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske mora biti prioritet svakom dobronamjernom dužnosniku«, ističe na kraju otvorenog pisma premijeru sisačko moslavački župan.