Unutarstranački izbori u SDP-u

Zlatko Komadina podržao Davora Bernardića za predsjednika SDP-a: S njim ćemo demokratizirati stranku

Tihana Tomičić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Pozivam sve kolegice i kolege koji su na prošlim unutarstranačkim izborima glasali za mene, a i one koji tada nisu, ili nisu izašli na izbore, da na ovim izborima svoj glas daju kolegi Davoru Bernardiću."



RIJEKA – Nakon što su ga na predaji kandidature na Ibleru podržali Rajko Ostojić i Željka Antunović, kandidata za predsjednika SDP-a Davora Bernardića javno je podržao i predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina:


– Pozivam sve kolegice i kolege koji su na prošlim unutarstranačkim izborima glasali za mene, a i one koji tada nisu, ili nisu izašli na izbore, da na ovim izborima svoj glas daju kolegi Davoru Bernardiću. Davor je mlad, obrazovan je i energičan, a ima i prijeko potrebno stranačko i političko iskustvo. U posljednja dva mandata je potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik naše najveće organizacije, SDP-a Zagreb.


S Davorom će provesti demokratizacija i decentralizacija SDP-a – sve ono za što sam se na prošlim izborima zalagao ja i mnoge kolegice i kolege. SDP-u su potrebne programske i organizacijske promjene, poručio je Komadina, koji se prvi put od subote, otkako je istaknuta Bernardićeva kandidatura, javno oglasio na ovu temu.




Poznato je da Komadina i Bernardić čine istu struju SDP-a, i nakon što se pokazalo da kandidat Tonino Picula ne želi odustati od svog stava da SDP u slučaju pobjede vodi iz Bruxellesa, ova je struja odlučila podržati Bernardića.


On računa na svih 40 posto glasova koje je u proljeće na izborima nasuprot Zorana Milanovića dobio Zlatko Komadina, što je javno i rekao, a Komadinina podrška znači i da je Bernardić dobio za svoju kampanju veliku infrastrukturu, s kojom Komadina već dugo u stranci raspolaže.


Bernardić je ranije bio i predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, što bi mu također moglo biti od pomoći jer osobno poznaje velik broj članova stranke.