SDP otkrio pozicije

Zlatko Komadina: Nećemo podržati Anku Mrak Taritaš u Zagrebu bez suradnje u cijeloj Hrvatskoj

Tihana Tomičić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Na pitanje znači li to da bi SDP i HNS trebali surađivati i u Rijeci, gdje je HNS najavio samostalan izlazak na izbore, Komadina je odgovorio: "Koliko ja znam i Rijeka je u Hrvatskoj".



Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u Rijeci da SDP u Zagrebu neće podržati Anku Mrak Taritaš, ako se prije toga ne potpiše strateški dogovor o suradnji SDP-a i HNS-a na razini cijele Hrvatske, u svim lokalnim jedinicama gdje je suradnja moguća.


Na pitanje znači li to da bi SDP i HNS trebali surađivati i u Rijeci, gdje je HNS najavio samostalan izlazak na izbore, Komadina je odgovorio: “Koliko ja znam i Rijeka je u Hrvatskoj”.


Na pitanje o padu rejtinga SDP-a Komadina je odgovorio da će rejting stranke rasti, jer u ovom trenutku, napoemnuo je, Vlada je tek na početku mandata, a mediji je prilično blagonaklono prate.




– U HRvatskoj je na djelu konzervativna revolucija. Zadire se u Ustav i oko prava žena i oko antifašizma i tako dalje, a neki neodgovorni pojedinci iz SDP-a umjesto da se bave tim temama uporno se bave strankom u medijima. Možda netko u ovoj Vladi misli da je ustaški režim bio pravi, a partizanski krivi, ali Ustav kaže drugačije, poručio je Komadina HDZ-u, ali i članovima SDP-a.