Akcija

Živi zid na Dan planeta Zemlje dijelio sadnice batata koje uzgaja Ivan Vilibor Sinčić

Hina

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Foto: Damjan Tadic / CROPIX



Saborski zastupnik i predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić u petak je sa članovima stranke obilježio Dan planeta Zemlje, darujući Zagrepčanima sadnice batata, upozorivši pritom na potrebu očuvanja čistog zraka, vode, zemlje, zdravlja i zdrave hrane.


U petak ispred kina Europa uz sadnice batata članovi Živog zida podijelili su i letke s porukom »Narod koji ne proizvodi ono što jede, osuđen je na propast«, na kojima je i program za poljoprivrednike za koji se zalaže Živi zid.


»Ovo je nastavak naše akcije promoviranja poljoprivrede u Hrvatskoj. Već smo predstavili naš program i nacionalnu strategiju organske poljoprivrede. U njoj je troškovnik i sve druge mjere, a sve smo radili u dogovoru sa strukom i s poljoprivrednicima«, istaknuo je Sinčić.




Rekao je kako im je plan da se u Hrvatskoj udvostruči organska proizvodnja. Program je napravljen po uzoru na europske zemlje, konkretno na Dansku, koja se potpuno okrenula organskoj proizvodnji.


Sinčić je poručio hrvatskim poljoprivrednicima da se okrenu novim kulturama, a koje imaju dobru budućnost, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.


Članovi Živog zida su druženjem sa Zagrepčanima na Dan planete Zemlje razgovarali o svjesnosti o zaštiti okoliša kako bi je poticali. Kazali su da se Sinčić bavi organskim i ekološkim uzgojem batata, te je ovom prilikom sugrađane častio sadnicama batata, upozoravajući javnost na potrebu za očuvanjem okoliša.