Neobjašnjivo

Ženu pokopali u Grudama zbog zamjene identiteta: ‘Jučer su nam rekli da mama ide van iz bolnice’

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje ljude iz teksta) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje ljude iz teksta) / Foto Pixsell



Ženi kojoj su zbog neobjašnjive zamjene identiteta u splitskom KBC-u preminulu majku pokopali na groblju u Grudama, jučer su iz bolnice kazali da joj je majka negativna i da ju otpuštaju na liječenje u dom za starije, gdje mora biti u izolaciji.


Tek je osoblje Obiteljskog doma za starije Florence u Seget Vranjici shvatilo da su im iz splitske bolnice dovezli posve drugu ženu.


Njezina kćer svakodnevno je prije toga nazivala splitsku bolnicu i dobivala informacije o zdravstvenom stanju svoje majke, koja je sredinom travnja pokopana na groblju u Grudama u BiH.




Žena o kojoj se raspitivala i za koju je mislila da joj je majka liječena je na Križinama, u dijelu splitskog Kliničkog bolničkog centra namijenjenom oboljelima od covida-19.


– Sinoć je došao doktor Meštrović i, mislim, načelnik trogirske policije Doljanin. Oni su nas iza osam uri obavijestili šta se desilo.


Ne želimo davati velike izjave, još smo u šoku, velika bol i tuga, želimo samo ožalit svoju majku u miru. Tužni smo, u šoku, trebamo ovo preboljeti.


Oni su nam rekli da će sve što prije organizirati, prebaciti majku u grobnicu, govori za Index pokojničina kćerka.


Majka joj je u Domu u Seget Vranjicu, nedaleko od obiteljske kuće, bila samo mjesec dana: “Dom je super, prekrasno osoblje, čisto, sređeno, ljubazni, srčani, sestra i ja nismo mogli čuvati majku kao što su je oni čuvali.


Koliko znam, naša je majka jedina koja im je došla s covid simptomima, njihovi su djelatnici i štićenici već tri puta testirani i negativni su što znači da ni moja majka nije imala covid, jer bila je nepokretna, nitko joj nije mogao doći.


Stoga, ni ona nije imala šanse dobiti covid”, priča sugovornica Indexa.


– Molim samo da naglasite kako osoblje doma Florence nema nikakve veze s ovim, naglasila je na kraju za Index kćerka osobe pokopane u Grudama.