Nova provjera

Žena primljena u “Fran Mihaljević” zbog sumnje na koronavirus: Nedavno se vratila iz Kine

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.



U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” od subote se nalazi još jedna osoba koja je došla zbog sumnje na koronavirus, 42- godišnja žena koja je kratko boravila u Kini.


Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje.


Sada se provodi dijagnostika i obrađuju brisevi kako bi se otklonila sumnja na koronavirusnu infekciju, a rezultati se očekuju noćas.


Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni  jedan slučaj oboljelih od koronavirusne infekcije.