Američka veleposlanica posjetila Sabor

Željko Reiner: Hrvatska će doprinositi naporima SAD-a u borbi protiv terorizma

Hina

Željko Reiner

Željko Reiner

Reiner je na sastanku izrazio nadu da će u dogledno vrijeme biti riješeno i pitanje uključenja hrvatskih građana u Program izuzeća od viza



Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je u nastupni posjet američku veleposlanicu Julietu Valls Noyes i poručio kako će Hrvatska i nadalje, bilateralno i u okviru NATO-a, doprinositi naporima SAD-a u borbi protiv terorizma, priopćeno je iz Sabora.


Reiner je na sastanku izrazio nadu da će u dogledno vrijeme biti riješeno i pitanje uključenja hrvatskih građana u Program izuzeća od viza.Reiner i Valls Noyes su se nadalje usuglasili oko nastavka suradnje u gospodarstvu, posebno na velikim energetskim projektima koji doprinose i energetskoj sigurnosti i Hrvatske i šire.

Američku veleposlanicu primio je u ponedjeljak i premijer Tihomir Orešković koji je izrazio je spremnost Republike Hrvatske na daljnje razvijanje prijateljstva i savezništva sa SAD-om na svim područjima od zajedničkog interesa.


Orešković je Valls Noyes predstavio prioritete hrvatske unutarnje i vanjske politike, s posebnim naglaskom na pozitivnu promjenu poslovne klime. Rekao je kako je uvjeren da će već prvi potezi nove vlasti biti prepoznati među američkim gospodarstvenicima i investitorima.