Program za ljubitelje zečeva

Zekanje u zagrebačkom ZOO-u 6. travnja

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U radionici pripreme hrane za stanovnike ZOO-a glavni će sastojak biti mrkva. Za kapibare i ogličaste pekarije izrađivat će se hranilice. Sve što se pripremi, životinjama će se poslužiti u 13,30 sati



Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, u zagrebačkom Zoološkom vrtu održat će se program “Zekanje u ZOO vrtu”, priopćio je u četvrtak zagrebački ZOO i poručio kako će taj program oduševiti ljubitelje zečeva.


Posjetitelji ZOO-a od 11 do 17 sati moći će saznati koje su ključne razlike između zečeva i kunića te kako se brinuti za kuniće kao kućne ljubimce. Veterinar će im, među ostalim, pokazati kako čistima održavati duge uši i nježne šapice kunića.


Najmlađi će posjetitelji kuniće moći i podragati, a jedinstven susret priprema im se i sa sličnim krznenim životinjama – gerbilima i deguima.




U radionici pripreme hrane za stanovnike ZOO-a glavni će sastojak biti mrkva. Za kapibare i ogličaste pekarije izrađivat će se hranilice. Sve što se pripremi, životinjama će se poslužiti u 13,30 sati.


Kreativcima će biti namijenjena likovna radionica, a djeci sa “sportskim duhom” dinamična igra inspirirana zečjim skokovima.


Od edukatora ZOO-a mališani će moći doznati koliko su zečevi ušli u naše domove. Plišani zeko mnogoj je djeci jedna od najdražih igračaka, a među omiljenim su im likovima iz crtića Zekoslav Mrkva i Lupko, Bambijev najbolji prijatelj. U igranim filmovima proslavili su se bijeli zec iz Alise u zemlji čudesa, onaj iz Montyja Pythona te Fincherov zeko iz trilera Donnie Darko.


Od svih njih slavniji je uskrsni zeko koji već četiri stotine godina za Uskrs donosi šarena jaja i sitnim darovima razveseljava djecu diljem svijeta, navodi u priopćenju zagrebački ZOO. Dodaje kako su suorganizatori prigodnog programa u ZOO-u udruga Mrkvica i zastupnik hrane za kućne ljubimce DJD Zagreb.