Konačna potvrda

Zdravko Mamić definitivno ostaje u BiH, svojoj rezervnoj domovini

P. N.

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Da je riječ o konačnoj odluci Apelacijskog odjeljenja Suda BiH, donešenoj 24. srpnja, Dnevnom Avazu potvrdila je Gordana Bosiljčić, tužiteljica Tužilaštva BiH



SARAJEVO Zdravko Mamić definitivno ostaje na slobodi u svojoj rezervnoj domovini, Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića, savjetnika Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba, Hrvatskoj, koja ga potražuje po potjernici Županijskog suda u Osijeku, nakon što je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ekskluzivno saznaje DNEVNI AVAZ.


Da je riječ o konačnoj odluci Apelacijskog odjeljenja Suda BiH, donešenoj 24. srpnja, potvrdila im je Gordana Bosiljčić, tužiteljica Tužilaštva BiH. Gordana Bosiljčić prije dva tjedna Sudu je predložila da donese odluku da se Mamić ne izruči. Pritom se pozvala na to da kazneno djelo, za koje se Mamić tereti, nije počinjeno nakon potpisanog sporazuma između BiH i Hrvatske, odnosno poslije 28. prosinca 2012. godine.


Apelacijsko odjeljenje preispitalo je raniju odluku Vanpretresnog vijeća, koje je tvrdilo da nisu ispunjene pretpostavke da Mamić bude izručen Hrvatskoj, a time je prihvaćen i prijedlog Tužilaštva BiH, koje je istaklo da je propisana zabrana izručenja bosansko-hercegovačkih državljana.




Što preostaje Hrvatskoj? Jedino to da podnese molbu pravosuđu u BiH za vođenje postupka u toj zemlji.