Objavio Zdravko Mamić

Zdravko Mamić: “Dosta mi je, povlačim žalbu na optužnicu. Prvo hapse pa istražuju!”

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Ne mogu na miru planirati buduće aktivnosti, ne mogu raspolagati imovinom, ne mogu obavljati poslove."



– “Dosta mi je. Prvo hapse, pa onda istražuju!” Tako na svom službenom i verificiranom facebook profilu objavljuje Zdravko Mamić, nogometni menadžer i čelni čovjek zagrebačkog Dinama, otkrivajući da su on, brat mu Zoran Mamić te poslovni suradnik Damir Vrbanović povukli “utemeljene žalbe” na optužnicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.


U nastavku Mamić piše: “Dok sam ja obvezan sam čuvati tajnost postupka, institucije Države distribuiraju medijima dijelove informacija o predmetima kako bi me učinile krivim prije suđenja. Toliko o presumpciji nevinosti. Stoga moj brat Zoran Mamić, Damir Vrbanović i ja povlačimo utemeljenu žalbu na USKOK-ovu optužnicu. Poštujemo sud kao jedino mjesto gdje se dokazuje neovisnost i očekujemo brzo suđenje. Veselimo se da će javnost doznati punu istinu. Pravo na suđenje u razumnom roku jamči nam i Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.


U dokumentu koji se službeno povlači žalba, a koji je Mamić također objavio na svojoj facebook stranici, između ostalog stoji: “S obzirom da vođenje ovog kaznenog postupka uzrokuje niz negativnih posljedica po okrivljenika, uz svakom kaznenom postupku imanentnu negativnu sliku u javnosti (nemogućnost raspolaganja svojom imovinom, kao i imovinom članova obitelji, ograničenja u pogledu planiranja budućih aktivnosti, obavljanja poslova i tome slično), a da je kazneni postupak tek na početku, okrivljenik povlači ovu žalbu s ciljem da se što prije zakaže glavna rasprava…”




Podsjetimo, Mamića USKOK optužuje za 280 milijuna kuna teške financijske malverzacije, na štetu Nogometnog kluba Dinamo kojem je (neformalno) na čelu.