Dobar odabir

Zdravka Mamića u BiH brani ‘đavolji odvjetnik’ koji ne poznaje poraz

P. N.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Rajić je ovaj epitet stekao kao osoba koja je izuzetno bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH



Zdravko Mamić nema samo dvostruko državljanstvo, već je i angažirao dva odvjetnička asa, javlja tportal.


Dok ga u Hrvatskoj već dulje vrijeme brani prekaljeni pravni mag Veljko Miljević, Mamić je u svojoj drugoj domovini angažirao poznatog hercegovačkog odvjetnika Zdravka Rajića. Riječ je o čovjeku kojeg tamošnji mediji nazivaju ‘đavoljim odvjetnikom’, a na glasu je kao onaj koji ne gubi na sudu, piše tportal.


Rajić je ovaj epitet stekao kao osoba koja je izuzetno bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH.




Čovića je branio u slučaju sumnjive privatizacije Eroneta te u predmetu Lijanovići. 


 S obzirom na to da je Rajić branio Čovića u oba procesa iz kojih se izvukao s oslobađajućim presudama, kod susjeda je na glasu kao onaj koji ne gubi.


Izvor tportala, dobro upućen u rad novog Mamićeva odvjetnika, kaže kako je Rajić oduvijek bio blizak političkim strukturama te kako je Čovićev miljenik, bez čijih savjeta i konzultacija politički šef Hrvata u BiH ne donosi odluke. Rajić je s Čovićem potkraj prošle godine bio u službenom posjetu Australiji i Novom Zelandu.


‘Rajić uživa veliki ugled, a uz to je razvikan. Riječ je i o čovjeku koji ozbiljno prati pravo, piše knjige… Očito je Mamić dobro izabrao’, kaže taj izvor. Da je Rajić ‘pravna faca’ u BiH, dokazuje i činjenica da je do 2016. bio član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.


 Sam Rajić za tportal je kazao kako uopće nije blizak politici, no priznaje da njegov odnos s Čovićem nije samo poslovni.


O epitetu ‘đavolji’ kaže: ‘Nemaju razloga za to, ja se borim za klijente. Vjerojatno je to zato što uglavnom radim kaznene stvari. Ne smeta meni to. Da me poznate, mislili biste da sam anđeo.’