Bez incidenata

Završen prosvjed protiv zabrane emitiranja Z1

Boris Pavelić

Foto D. Pongračić / Cropix

Foto D. Pongračić / Cropix

Na čelu kolone prosvjednici nose papirnatu maketu predsjednice Vijeća Mirjane Rakić u partizanskoj uniformi, te veliki transparent s natpisom "1991. borba za slobodnu Hrvatsku - 2016. borba za slobodu govora"



NOVO 14:00 Prosvjed pred zgradom  Vijeća za elektroničke medije završio je bez incidenata i zahtjevom prosvjednika za ostavkom svih članova Vijeća.


Duga kolona s više tisuća prosvjednika upravo se kreće blokiranom Savskom ulicom u Zagrebu, od prosvjedničkog šatora prema sjedištu Vijeća za elektroničke medije kako bi prosvjedovala protiv odluke o trodnevnoj zabrani emitiranja Z1 televizije, zbog govora mržnje Marka Juriča.


Prosvjednici su oko 12:50 sati stigli pred zgradu Vijeća za elektroničke medije koju ne štiti policija.




Prosvjed je započeo skandiranjem “Za dom spremni”, Hrvatska, Hrvatska”, “Z1, Z1” i  “Bujica”. Prosvjed predvodi Velimir Bujanec.


Na čelu kolone prosvjednici nose papirnatu maketu predsjednice Vijeća Mirjane Rakić u partizanskoj uniformi, te veliki transparent s natpisom “1991. borba za slobodnu Hrvatsku – 2016. borba za slobodu govora”.


Prije početka mimohoda ekstremni desničar Velimir Bujanec obratio se okupljenima, rekavši kako je Vijeća za elektroničke medije “samo jedna od agencija u kojoj nitko ništa ne radi”.


Rekao je kako Mirjana Rakić baš u tom času gostuje na HTV-u koji je Bujanec nazvao “Radmanovizijom”. Govorio je i vođa prosvjeda u šatoru Đuro Glogoški, koji je današnji prosvjed nazvao “jednim od načina kako se uređuje Hrvatska”.


Među prosvjednicima je i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš (HSP AS).