Progovorio

Zaraženi otac koji je dijete doveo u Klaićevu: ‘U pitanju je bio njegov život, postupio sam kako sam znao’

P. N.

Foto Luka Stanzl PIXSELL

Foto Luka Stanzl PIXSELL

Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je



Prvo zaraženo dijete u Hrvatskoj, mališan kojeg je otac tijekom propisanih mjera samoizolacije doveo u Klaićevu bolnicu i izazvao veliku buru u javnost, ozdravilo je.


– Dijete je dobro, s majkom je u Zadru. Ja još nisam ozdravio. Čekam nalaze – rekao je otac za 24 sata, koji se i dalje osjeća nelagodno nakon svih komentara na svoj čin.


– Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je.




U samoizolaciji se još nalazi troje djelatnika bolnice koji su bili u kontaktu s ocem i njegovim djetetom.


– U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Nakon što smo dobili potvrdu da je čovjek bolestan, odmah smo kontaktirali epidemiološku službu i odmah su obaviješteni svi kontakti – rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić.