Zapečatili joj cvjećarnicu zbog bijednih 10 kuna: “Otišao je u Carinu, račun nije ni pričekao”

P. N.

Cvjetni studio Kala / Foto Facebook

Cvjetni studio Kala / Foto Facebook

U zapisniku stoji da je iz naplatnog uređaja ispisana kopija računa na 10 kuna, izdana u 17,30 sati. Da bi u istom tom zapisniku, ali dva lista dalje, bilo navedeno kako račun nije izdan, jada se mlada poduzetnica



KOPRIVNICA Vrata cvjećarnice zapečačena su na 15 dana zbog minornog prekršaja: navodno nije izdan račun od 10 kuna. To je bilo dovoljno Carinskom uredu u Koprivnici da izda rješenje o zatvaranju Cvjetnog studija Kala.


Problemi su nastali nekoliko dana ranije, kad je u Kalu došao muškarac i zatražio cvijet margarete. Kad mu je cvijet zamotan, muškarac se okrenuo i otišao, priča vlasnica Sanja Zagorščak. Nije, kaže, ni pričekao račun, već je samo izašao iz cvjećarnice koja je udaljena nekih dvjestotinjak metara od ureda Carinske uprave.


Vratio se s kolegom inspektorom


– Sestra mi je rekla da je odmah počela printati račun, ali je čovjek izašao. Ubrzo se vratio s kolegom koji se predstavio kao inspektor i rekli su da im nije izdan račun. A račun je stajao na pultu, ispričala je vidno razočarana vlasnica za 24 sata.




Njen Cvjetni studio ostat će zapečačen sve do 3. listopada.


– U zapisniku stoji da je iz naplatnog uređaja ispisana kopija računa na 10 kuna, izdana u 17,30 sati. Da bi u istom tom zapisniku, ali dva lista dalje, bilo navedeno kako račun nije izdan, jada se mlada poduzetnica.


Što se nisam spakirala i otišla u Irsku


Da bi otvorila obrt uzela je poticaj za samozapošljavanje od Zavoda. Sad je rezignirana ponašanjem službi i kaže kako je doista bila blesava što nije sve spakirala i zajedno sa zaručnikom otišla u Irsku. Mislila je kako se i u „Lijepoj našoj“ može zaraditi kruh za život, ali sad će dobro razmisliti hoće li ostati u Hrvatskoj.


Da stvar bude ljepša – Sanja Zagorščak obrt je otvorila kao paušalac. Stoga nema nikakvog razloga ne izdati račune, jer joj je porez ionako određen.


Carina je upitana za komentar ovog slučaja, ali još nisu ništa odgovorili za 24 sata.