Zdenko Vahovec na čelu Sisčko-moslavačke županije

Zamjenik Lovrić-Merzel preuzima dužnost do prijevremenih izbora

Hina

"Ostavkom županice ništa se bitno u upravljaju županijom neće promijeniti, osigurat ćemo njeno normalno funkcioniranje, a ne samo hladni pogon", rekao je Vahovec



“Sukladno Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, po primitku pismene ostavke ja kao zamjenik županice s njezinim ovlastima preuzimam dužnost župana. U roku od osam dana nakon prijema ostavke i preuzimanja dužnosti, obaveza nam je o tome obavijestiti Vladu, a u roku od 90 dana moramo moramo održati izbore za župana i njegova dva zamjenika. Treći zamjenik iz redova nacionalne manjine biran je po drugom zakonu te on ostaje na funkciji.


Kako je rekao Vahovec, osobno nije iznenađen ostavkom županice i takvu je odluku očekivao pet mjeseci.


“Ostavkom županice ništa se bitno u upravljaju županijom neće promijeniti, osigurat ćemo njeno normalno funkcioniranje, a ne samo hladni pogon”, rekao je Vahovec.




Na pitanje o cijeni prijevremenih zbora, odgovorio je kako su prošli lokalni izbori za skupštinu i župana stajalo oko pet milijuna kuna, pa procjenjuje da će ovi stajati oko tri milijuna.


A na pitanje o svojoj mogućoj kandidaturi za župana, rekao je kako će o tome odlučiti Županijska organizacija SDP-a. Većina u Županijskoj skupštini, dodao je, stabilnija je nego ikada.