Deseta obljetnica

Zaklada Ana Rukavina održala “Dan otvorenih srca”

Hina

Snimio Ratko Mavar

Snimio Ratko Mavar

Zaklada navodi kako se tom prigodom 102 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica pridružilo Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotovornih matičnih stanica



ZAGREB Zaklada Ana Rukavina održala je u petak navečer »Dan otvorenih srca« u sjećanje na deset godina od smrti Ane Rukavine, priopćeno je iz Zaklade.


Zaklada navodi kako se tom prigodom 102 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica pridružilo Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotovornih matičnih stanica.


U prostorijama Zaklade, kako navode, svoju potporu nastupom dala je i glazbena skupina »Vatra« čiji članovi su se pridružili Hrvatskom registru i tako doprinijeli obilježavanju desete obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina.




 Ivan Dečak, vođa glazbene skupine, istaknuo je kako je Ana svojim novinarskim radom podupirala same početke njihove karijere te joj povodom desete godišnjice preranog odlaska posvetio emotivnu izvedbu uspješnice »Bilo je dobro dok je trajalo«.


 Zaklada podsjeća kako su se tijekom akcije zainteresirani mogli upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar te da su buduće majke saznale detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.


 Anina majka Marija Rukavina istaknula je kako je sretna jer je Zaklada ispunila Aninu veliku želju, da Hrvatski registar postane operativan kako bi povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.


 »Danom otvorenih srca» željeli smo još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo »lijek» kojim možemo spašavati živote te da uz otvoreno srce i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro«, poručila Marija Rukavina.


 Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 19. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert »Želim život» na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Koncertom, koji se održava 11. put, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari.


 Svi građani mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 1. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.


 Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, hrvatski Registar danas broji više od 52.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je više od 50.000 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 64 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime su 64 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile novu priliku za život.