Sramotni istup o imigrantima

Zagrebački Holding osudio Perošev istup o izbjeglicama; gradski HDZ i HSLS traže njegovu ostavku

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Od neprimjerenog i sramotnog istupa o izbjeglicama svog zaposlenika Dubravka Peroša na njegovom privatnom Facebook profilu u utorak navečer ogradio se Zagrebački holding dok su gradske podružnice HDZ-a i HSLS-a za srijedu najavile konferenciju za medije na kojoj će zatražiti njegovu ostavku s mjesta predsjednika Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče na koju je izabran kao nositelj liste SDP-a na izborima za tu gradsku četvrt



ZAGREB  Od neprimjerenog i sramotnog istupa o izbjeglicama svog zaposlenika Dubravka Peroša na njegovom privatnom Facebook profilu u utorak navečer ogradio se Zagrebački holding dok su gradske podružnice HDZ-a i HSLS-a za srijedu najavile konferenciju za medije na kojoj će zatražiti njegovu ostavku s mjesta predsjednika Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče na koju je izabran kao nositelj liste SDP-a na izborima za tu gradsku četvrt.


 »Osuđujemo i ograđujemo se od govora predmetnog gospodina te naglašavamo kako on nikako ne izražava stavove Zagrebačkog holdinga«, stoji u pisanoj izjavi tog društva dostavljenoj Hini.  Također se dodaje da će o njegovom »neodgovornom i omalovažavajućem istupu odlučiti Etičko povjerenstvo nakon čega će Holding odlučiti o mogućim sankcijama«.


 Na svom fb profilu Peroš je napisao: »Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije« i primio nekoliko lajkova i prijedloga »da ipak primi izbjeglice, ali da im svaki dan servira svinjetinu«.


  Ranije u utorak Perošev istup osudila je i njegova stranka SDP, poručivši da je to sramotno, da nije stav SDP-a i da će preko stranačkih tijela reagirati na njegove postupke.

 U najavi za konferenciju za medije gradski zastupnik i predsjednik HDZ-a Podsused-Vrapče Zoran Piličić i predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevac Vladimir Andrić (HSLS) ustvrdili su da »nakon sramotnih i uvredljivih komentara koje je napisao Dubravko Peroš, unatoč osudi njegove stranke, neprihvatljivim smatraju da takva osoba i dalje bude na čelu gradskog vijeća koje predstavlja 42 tisuće građana Zagreba« te ga pozivaju da odmah podnese ostavku.


 Na njegovom fb profilu, na kojem više nema uvredljivog sadržaja o izbjeglicama, uz portret iza kojeg se vidi logo SDP-a stoje i informacije da je Peroš rođen u Zagrebu, da se obrazovao na Poslovnom učilištu »Experta« i da je zaposlen u Zagrebačkom holdingu.


 Od kada je zaposlen i na kojim poslovima u utorak se službeno u Zagrebačkom holdingu nije moglo saznati. Te su informacije najavili za srijedu.