Nagrađeni za projekt PARKiranje

Zagreb dobio glavnu nagradu Europskoga tjedna mobilnosti

Hina

Prošlogodišnji program Europskoga tjedna mobilnosti Grada Zagreba, u kojemu je najzastupljeniji bio projekt PARKiranje, dobitnik je glavne nagrade za mobilnost (Mobility Award), dodijeljene na večerašnjoj svečanosti održanoj u Bruxellesu.



ZAGREB/BRUXELLES – Prošlogodišnji program Europskoga tjedna mobilnosti Grada Zagreba, u kojemu je najzastupljeniji bio projekt PARKiranje, dobitnik je glavne nagrade za mobilnost (Mobility Award), dodijeljene na večerašnjoj svečanosti održanoj u Bruxellesu.


Zagreb je nagradu osvojio u konkurenciji sa švedskim gradovima Gaevleom i Oestersundom, a u užemu izboru od deset gradova uz njih su bili i Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Krosno Odrzańskie (Poljska), Sofija (Bugarska), Larnaka (Cipar), Vitoria-Gasteiz (Španjolska) i León (Španjolska), izvijestila je večeras agencija za komunikacijski menadžment »Media Val« .


Cilj izbora bilo je nagraditi lokalne vlasti za postignuća ostvarena u području osvješćivanja javnosti o održivim načinima prijevoza u gradskim sredinama te poticanja građana na kretanje i aktivne životne stilove kako bi se poboljšala opća kvaliteta života. Nagradu su primili predstavnici Grada Zagreba i agencije »EX-ALTO«, koja je u suradnji s tvrtkom »Coca-Cola HBC Hrvatska« provodila projekt PARKiranje.




Direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću »Coca-Cole HBC Hrvatska« Boška Trbojević rekla je da su ponosni što je projekt PARKiranje ocjenjivački sud prepoznao kao najkvalitetniji projekt prošlogodišnjega Europskog tjedna mobilnosti. »Potpora aktivnostima koje promiču zdravlje i zdrave životne stilove u skladu je s našim smjernicama o društvenoj odgovornosti i jedan je od temelja našega društveno odgovornog poslovanja. Zato nam je osobito drago što će taj projekt poslužiti kao uzor drugim europskim gradovima u njihovim nastojanjima u osvješćivanju javnosti o važnosti kretanja i rekreacije«, kazala je.


Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna i potiče javnu svijest o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova i tomu usmjerene aktivnosti. Projektom PARKiranje otvoren je prošlogodišnji Europski tjedan kretanja, a u dvodnevni program na zagrebačkome jezeru Bundeku s brojnim su se sportsko-rekreacijskim i zabavnim aktivnostima uključili promicatelji zdravih životnih stilova, poznate osobe i brojni građani.