Domovinski pokret

Zabavljen svojim poslom: Miroslav Škoro objavio popis imovine. Ukratko, prilično je bogat

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

Sa suprugom Kim Ann suvlasnik je tvrtke "Campus d.o.o." od 2002., a polovicu vlasničkih udjela ima u tvrtki "MB Kvadrat d.o.o." od 2006. Spomenute tri tvrtke su u Zagrebu, a vlasnik je i četvrtine udjela u tvrtki "Monperin d.d." iz Bala , također od 2006.



ZAGREB – Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro objavio je na internetskoj stranici Domovinskoga pokreta popis svoje imovine, nije navodio njezinu vrijednost uz napomenu da imovina nije na prodaju, te da je određivanje njezine vrijednosti posao za procjenitelja.


Škoro je u objavi naveo i da je od danas, 20. ožujka, direktor “MB kvadrata” – tvrtke u kojoj je suvlasnik, dopustio besplatno parkiranje na sva 44 parkirališna mjesta u Zajčevoj ulici u Zagrebu. Tako će, zbog krize izazvane koronavirusom, rampa parkinga ostati podignuta do daljnjega, dodao je.


Škoro: Nisam zakonski obvezan objaviti popis imovine


Škoro navodi da iako kao ‘poduzetnik, umjetnik i osnivač političkoga pokreta’, nije zakonski, ni na bilo koji drugi način obvezan objaviti popis imovine, to čini kako bi “pružio primjer svima koji žele transparentno služiti narodu”.




S tim u vezi, dodao je da je prodao vlasnički udio od pet posto u tvrtki “Omega software” kako bi više od stotinu zaposlenih, uglavnom inženjera, moglo normalno funkcionirati na tržištu.


Kada je pak riječ o investicijskim fondovima, Škoro je napomenuo da vrijednost udjela u investicijskim fondovima ovisi o tržištu te da će navesti i te podatke kada to bude obvezan učiniti.


Škoro je svoju imovinskoj karticu razvrstao u 21 točku, od kojih se dvije odnose na kuće – jedna u zagrebačkim Gračanima površine s garažom od gotovo 400 četvornih metara s dvorištem od 698 četvornih metara koja je u vlasništvu njegove supruge Kim Ann Škoro od 2002., te druga u Tribunju površine od 455 četvornih metara s dvorištem od 1058 četvornih metara u kojoj ima polovicu vlasničkog udjela i to od 2017.


Također, vlasnik je zemljišta u Donjoj Drenovi od više od deset tisuća četvornih metara, gdje ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu od gotovo dvije tisuće četvornih metara. Vlasništvo nad tim zemljištima stekao je 2010.


U Mitrovcu Miroslav Škoro je pak vlasnik vinograda površine 16.195 četvornih metara, livade od 7791 četvornoga metra i šume od 2719 četvornih metara.


Njegova supruga vlasnica je triju oranica u zagrebačkom Resniku ukupne površine od 1795 četvornih metara a ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu u Zajčevoj ulici u Zagrebu površine od 1251 četvornoga metra, a vlasnica oranica i zemljišta je od 2019.


Supružnici Škoro imaju svaki od po 276 dionica Hrvatskoga telekoma (HT) koji su stekli 2007, a Miroslav Škoro vlasnik je i dvaju grobnih mjesta – u Višnjevcu i na Mirogoju.


Sa suprugom Kim Ann suvlasnik je tvrtke “Campus d.o.o.” od 2002., a polovicu vlasničkih udjela ima u tvrtki “MB Kvadrat d.o.o.” od 2006. Spomenute tri tvrtke su u Zagrebu, a vlasnik je i četvrtine udjela u tvrtki “Monperin d.d.” iz Bala , također od 2006.


Škorina supruga zaposlena je i njezina su godišnja primanja 110.540 kuna – od kojih 60.000 kuna od najamnina, a 50.540 iznosi njezina godišnja netto plaća.


Škorini brutto honorari, naveo je, iznose pak oko 700 tisuća kuna godišnje, a napomenuo je i kako sam uplaćuje doprinose.