Više od 130 volontera po radnom mjestu

Za osam mjesta u Saboru javilo se više od 1.100 “mrsićevaca”

Hina

U Saboru će moći raditi narednih godinu dana za 2.400 kuna / Foto D. JELINEK

U Saboru će moći raditi narednih godinu dana za 2.400 kuna / Foto D. JELINEK

Sabor traži stručne suradnike u tajništvu, knjižnici, službi za pripremu akata, protokolu te u Uredu za međunarodne i europske poslove



ZAGREB - Na javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa koji je Sabor raspisao u siječnju za osam radnih mjesta javilo se nešto više od 1.150 kandidata. 


Sabor traži stručne suradnike u tajništvu, knjižnici, službi za pripremu akata, protokolu te u Uredu za međunarodne i europske poslove.


Od kandidata se tražila visoka stručna sprema, informatička pismenost i poznavanje stranih jezika.




Na javni poziv mogli su se javiti nezaposleni s manje od 12 mjeseci evidentiranog staža u zvanju za kojeg su se obrazovali, a osam najboljih u Saboru će moći raditi narednih godinu dana, do kad im država uplaćuje doprinose i naknadu od 2.400 kuna.


Nakon pregleda prijava, za određeni broj radnih mjesta održat će se testiranja, a za sva mjesta razgovori s kandidatima.


Završetak postupka izbora, sklapanje ugovora i početak osposobljavanja očekuje se do kraja ožujka, rečeno je Hini u saborskoj službi za odnose s javnošću.


U Saboru je do kraja prošle godine radilo šest “mrsićevaca”, koji su izabrani između 610 kandidata koji su se javili na javni poziv za stručno osposobljavanje 2013.


Kako je zapošljavanje u državnoj službi privremeno zabranjeno, nitko od njih neće ostati na svom radnom mjestu.