Hebrang živio u neznanju

Za crne fondove nisu znali ni Hebrang ni Kosor

Danko Radaljac

Prilikom ulaska u zgradu Vlade potpredsjednik HDZ-a ustvrdio kako nikako nisu mogli vidjeti paralelne linije financiranja stranke



Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je danas kako nema nikakva saznanja o postojanju navodnih crnih fondova iz kojih se financirao HDZ, a siguran je kako o tome pojma nema niti trenutna premijerka Jadranka Kosor.


– Ne da nisam imao, nego sam još uvijek u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s tako milijunskim ciframa mimo zakona, kazao je Hebrang prilikom ulaska u zgradu Vlade. S njime su još došli i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić te potpredsjednici Ivan Jarnjak i Vladimir Šeks. Zašto su došli na sjednicu Vlade, nisu željeli kazati. Novinari su od Hebranga željeli saznati vjeruje li kako i Jadranka Kosor nije imala pojma o crnim fondovima u stranci, a on je stao u obranu svoje stranačke šefice:

– Ne da vjerujem, nego sam siguran, jer, sad kad razgovaramo i rekonstruiramo brojne događaje, ne možemo uopće ući u trag takvom paralelnom sustavu, kazao je Hebrang.