Potpredsjednik stranke

ZLATKO KOMADINA Ne razumijem zašto svi pišu o krizi u SDP-u, ja ne vidim nikakve probleme

Tihana Tomičić

Zlatko Komadina, Foto: M. ANIČIĆ

Zlatko Komadina, Foto: M. ANIČIĆ

Što se tiče ideje da se dokine sustav jedan član-jedan glas Komadina kaže da se pokazalo da taj koncept stvara podjele u stranci, koje poslije treba liječiti, i zato možda treba razmisliti da se vrati stari način izbora



RIJEKA –  Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je stanje u stranci nakon što su izbile krize u SDP-u Vukovara i Splita, te nakon što je SDP čak i u Kraljevici ostao bez kandidata za predsjednika.


– U Kraljevici se dogodio »zamor materijala«, često se to dogodi nakon gubitka izbora u nekoj sredini, ali ne brinite ima tamo dosta ljudi, postupak će se ponoviti pa će se netko već kandidati. Ako bi Kraljevica bila najveći problem SDP-a, onda SDP sigurno ne bi imao problema, rekao je Komadina.


Na pitanje bi li Željko Sabo u Vukovaru trebao odstupiti, Komadina je rekao: »Nisam ga ja birao, nego članovi vukovarskog SDP-a, i to prije svega nekoliko dana. Nije bitno jesam li zadovoljan nečijim izborom, nego ima li podršku kod članova. O slučaju Sabo sud je rekao svoje, on je svoj dug domovini odslužio«.




Što se Splita tiče, gdje novog predsjednika Gorana Kotura prati priča o navodnom napadu na stranačku kolegicu, Komadina govori: »Postoji takva priča, ali samo priča, zato treba sjesti, ozbiljno porazgovarati je li bilo nasilja ili nije, ili je to bio samo dalmatinski verbalni izričaj ili nešto ozbiljnije, i onda donijeti odluku o sankcijama. SDP ima nultu toleranciju na nasilje, tražimo primjenu Istanbulske konferencije, i u našoj stranci se takve stvari ne toleriraju«, kaže.


Što se tiče ideje da se dokine sustav jedan član-jedan glas Komadina kaže da se pokazalo da taj koncept stvara podjele u stranci, koje poslije treba liječiti, i zato možda treba razmisliti da se vrati stari način izbora. No, kaže da će u novom statutu ostati isti model: »Ne bismo sad u statutu koji se tek napisao to stigli mijenjati. Vozit ćemo neko vrijeme na taj način, pa ćemo vidjeti hoćemo li dokidati taj model«, rekao je.


Njegova opća ocjena jest da mu nije jasno zašto su se mediji raspisali o krizi u SDP-u: »Ne vidim nikakve probleme, a ako već pokazujete toliki interes za našu stranku, onda je jasno da će nam rejting početi rasti«, zaključio je.