Sigurnost na prvom mjestu

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Ministrica Divjak preporučila da škole i osnivači sami odluče o održavanju nastave

Hina

Škole i osnivači su najbolje upoznati sa situacijom i preporučujem da oni zajedno donesu tu odluku, rekla je ministrica Divjak i dodala da će se planovi o nadoknadi nastave raditi kad se vrijeme smiri



ZAGREB – Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je zbog snježnog nevremena koja je pogodilo Hrvatsku da je sigurnost učenika i učitelja na prvome mjestu te da škole zajedno s osnivačima trebaju odlučiti o tome hoće li se nastava održati.


Škole i osnivači su najbolje upoznati sa situacijom i preporučujem da oni zajedno donesu tu odluku, rekla je ministrica Divjak i dodala da će se planovi o nadoknadi nastave raditi kad se vrijeme smiri.


Ministrica Divjak održala je u ponedjeljak na Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment Edward Bernays u Zagrebu predavanje o ženama u znanosti i politici.




Rekla je da su žene brojnije među polaznicima sveučilišta, ali kako se napreduje u zvanjima, žena je sve manje na vodećim položajima u znanosti u Hrvatskoj.


U politici je situacija još lošija s obzirom na to da je među zastupnicima u Saboru svega 20 posto žena, kao i na drugim vodećim političkim pozicijama, što je premalo, ocijenila je ministrica.


U ovom trenutku u Vladi je 30 posto ministrica, što je rekord. One prve vlade uopće nisu imale žena, tako da je to napredak, istaknula je.


Nakon predavanja na sveučilištima u Osijeku i u Rijeci, to je treće predavanje studentima ministrice Blaženke Divjak.