Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Energetski rat

ŽESTOKI DIPLOMATSKI SUKOB Ruski veleposlanik Azimov oštro odgovorio Amerikancima oko Ine

Anvar Azimov, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Anvar Azimov, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2018. u 11:23 2018-02-13T11:23:00+01:00

Izjava je još jedan primjer američke politike nepoštene konkurencije, miješanja u unutarnje poslove drugih država, kršenja načela slobode tržišne ekonomije, poručio je Azimov

Amerikanci se miješaju u unutarnje poslove drugih država, krše načela slobodnog tržišta i provode politiku nepoštene konkurencije, priopćio je u utorak ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov u odgovoru na izjavu američkog kolege Roberta Kohorsta kako bi bilo pogrešno da Hrvatska Inu proda Rusima.

Azimov je priopćio da je začuđen Kohorstovom izjavom i da zbog nje žali.

»Izjava je još jedan primjer američke politike nepoštene konkurencije, miješanja u unutarnje poslove drugih država, kršenja načela slobode tržišne ekonomije«, poručio je Azimov.

Veleposlanik Kohorst izjavio je u ponedjeljak da Washington ne želi da Inu kupi ruska kompanija. »Na Hrvatskoj je da odluči kome će prodati kompaniju, ali mi mislimo da bi to bila pogreška«, kazao je Kohorst u razgovoru s novinarima.

Uz to je Rusiju proglasio »remetilačkim« čimbenikom u regiji.

»Neprikladno je stranim državama poučavati suverenu Hrvatsku kako voditi svoju politiku u nacionalnom interesu svojih građana«, odgovara Azimov.

Suverena Hrvatska sama određuje svoje partnere, koji su stvarno, a ne na riječima, spremni pružiti realnu pomoć njezinu gospodarskom razvoju, naglasio je Azimov.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.