Dodatna djelatnost

ZELENO SVJETLO ZA ‘DIVERZIFIKACIJU’ Sindikati nemaju ništa protiv drugih proizvodnji u škverovima

P. N.

"Treći maj je oduvijek radio i za treća lica, vrlo često to nisu bili brodovi, to su bili neki drugi čelični elementi, dapače, zašto ne? Pozdravljamo tu odluku, nama je vrijeme taj faktor koji ne igra za nas, smatra Boris Bučanac, član Odbora za spas 3. maja.



Nakon što je kineska delegacija posjetila brodogradilišta kako bi snimila situaciju, a ministar gospodarstva Darko Horvat rekao kako su otvoreni i za diverzifikaciju proizvodnje u brodogradilištima, od sindikata dolazi zeleno svjetlo.


Predstavnici sindikata rekli su za HRT da nemaju ništa protiv drugih industrijskih proizvodnji.


“Ako postoji još neka dodatna djelatnost, to je za nas prihvatljivo, ali da to ne bude nekretninski biznis, turizam ili tako nešto, jer to nismo željeli ni prije a ne bi željeli ni sada, rekao je Boris Cerovac, predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika i predsjednik Jadranskog sindikata.




“Treći maj je oduvijek radio i za treća lica, vrlo često to nisu bili brodovi, to su bili neki drugi čelični elementi, dapače, zašto ne? Pozdravljamo tu odluku, nama je vrijeme taj faktor koji ne igra za nas, smatra Boris Bučanac, član Odbora za spas 3. maja.


Ministar Horvat ranije danas rekao je da im nije strana priča diverzifikacija proizvodnje i na jednoj i na drugoj lokaciji. Dodao je kako sjede za stolom s kompanijom koja ne samo da radi u brodogradnji, nego je njoj brodogradnja 20 posto ukupnog prihoda.


“Dakle, ponuđena je i jedna i druga lokacija – ne samo isključivo u kontinuitetu brodogradnje, već u investiranju i zajedničkom naporu da se na tim lokacijama proizvodi nešto drugo.


Ako oni u ovom trenutku ne vide mogućnost kontinuiteta brodogradnje i u Puli i u Rijeci, mi želimo na tim lokalitetima zadržati proizvodnu djelatnost, to smo govorili od prvog dana. Diverzifikacija proizvodnog segmenta koji je u portfelju kineske kompanije, dobro je došla i na lokaciji u Puli i na lokaciji u Rijeci”, zaključio je ministar gospodarstva, piše HRT .