Odlazak

Vulin dao ostavku i teško optužio Branimira Glavaša

Hina



Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i potpredsjednik te stranke Karlo Šatvar u četvrtak su podnijeli neopozive ostavke na svoje stranačke dužnosti te na članstvo u stranci, a Vulin je ustvrdio kako iza svih napada na stranačko vodstvo zadnjih mjeseci stoji utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.


Na konferenciji za novinare Vulin je podsjetio kako je u ponedjeljak predsjednik brodsko-posavskog HDSSB-a Dubravko Kolnudžić u otvorenom pismu zatražio njegovu ostavku, ali je, smatra Vulin, »Kolundžić u ovoj priči potpuno sporedan lik, jer je otvoreno pismo samo potpisao«.


»Želim glasno i jasno reći da je to otvoreno pismo napisao i sastavio Branimir Glavaš. On stoji praktično iza svih napada na aktualno stranačko vodstvo u posljednjih nekoliko mjeseci«, ustvrdio je Vulin.




Pozvao je Glavaša da se »ne skriva iza Kolundžića, već da sam potpiše ono što i kreira«, te ga, kao najvišeg stranačkog dužnosnika i saborskog zastupnika, pozvao da preuzme odgovornost za vođenje HDSSB-a.


Vulin je ocijenio kako su nakon lokalnih izbora, sa čijim rezultatima nije zadovoljan, ali ni potpuno nezadovoljan, uvidjeli da počinje novi rat unutar HDSSB-a.


»Donio sam odluku da u tome ratu neću sudjelovati, jer je već bilo previše sukoba unutar stranke, javnost smo već previše zabavljali unutarstranačkim problemima i meni novi sukobi ne trebaju. To je jedan od ključnih razloga za odluku o podnošenju ostavke«, istaknuo je.


Ako sam ja problem stranke, i ako ja rušim rejting, povlačim se, i onda će valjda HDSSB bez mene kao utega nastaviti dalje raditi, dodao je Vulin.Šatvar je kazao da, kada su krenuli ponovni sukobi, nije dvojio ni trenutka, te da je Glavašu sam rekao da u nove unutarstranačke ratove neće ulaziti, jer nije čovjek destrukcije i sukoba. Ako netko misli da može bolje voditi HDSSB, vrata su mu širom otvorena. Stranka nije blokirana, i postoje mogućnosti za sazivanje redovnog stranačkog sabora. I dalje smatram da je ideja HDSSB-a kao jake regionalne političke opcije dobra, i sigurno ću u daljnjem političkom radu provoditi tu ideju, poručio je Šatvar.Vulin i Šatvar napustili su konferenciju bez odgovora na pitanja novinara, tek su na odlasku kratko pojasnili da se njihove odluke neće odraziti na stabilnost većine u Županijskoj skupštini i osječkom Gradskom vijeću, gdje će nastaviti djelovati kao nezavisni vijećnici.