Poruka nezavinsog zastupnika

Vukšić: Država se odrekla radnika trećemajskog MID-a

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva



ZAGREB  Nezavisni zastupnik Branko Vukšić poručio je u srijedu da su se radnici 3. maja – MID, koji upravo idu u štrajk, odrekli svega, dok se država, koja im je 100 postotni vlasnik, odrekla radnika.


»350 ljudi u Motorima i dizalicama (MID)  nisu četiri mjeseca dobili plaću, a godinu i pol prije toga neredovito su je dobivali. Postoje svi preduvjeti da se otvori stečaj i stvorena je mogućnost da netko ode u zatvor jer država im kao 100-postotni vlasnik mora isplaćivati plaće«, rekao je Vukšić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba nezavisnih zastupnika. Zapitao se i kako da se poslodavci ponašaju kada sama država izigrava zakone koji se donose u Saboru.


»Hrvatska ne zna što bi sa svojom imovinom, nisu privatizirali 3. maj i nisu proveli restrukturiranje. Hoće li ministar gospodarstva ili netko u Vladi snositi odgovornost jer ne ispunjava svoje obveze«, pitao se Vukšić.




»Danas počinje korizma, a za velike vjernike i post. Međutim, mnogi radnici u Hrvatskoj su se odrekli onog čega se vjernici odriču samo u vrijeme korizme«, zaključio je Vukšić.