Traže objavu registara

Vukovarski Stožer predao potpise za lustraciju: “Vjerojatno će nas opet ignorirati”

Hina

»Smatramo da bi Sabor trebao biti najčasnija institucija, no nismo sigurni da je tako«, izjavio je Josić, navodeći da (Sabor) opstruira točku dnevnog reda



Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara došli su jutros u Hrvatski sabor uručiti potpise zastupnika na njihovu inicijativu da se objavi niz registara kao priprema za provedbu lustracije u Hrvatskoj, no uvjereni su da će ih Sabor ignorirati kao i 650 tisuća potpisa koje su skupili za provedbu ‘referenduma o ćirilici’.


Vjerojatno će ignorirati i ove potpise, no predat ćemo ih, pa neka Sabor dalje radi kako radi, rekao je novinarima predsjednik Stožera Tomislav Josić.


O tome su, tvrdi, poslali dopis i obavijestili predsjednika Sabora Josipa Leku.




»Smatramo da bi Sabor trebao biti najčasnija institucija, no nismo sigurni da je tako«, izjavio je Josić, navodeći da (Sabor) opstruira točku dnevnog reda u okviru koje bi se trebalo raspravljati o Vukovaru, kao i spomenute potpise.


Objavu devet registara potpisima su poduprla 54 zastupnika – 43 iz HDZ-a, sedam iz HDSSB-a, po jedan iz SDP-a, HSU-a, HSS-a te jedan nezavisni.


Josić nije želio govoriti o daljnjim koracima Stožera.


Neka se (mjerodavni) očituju o potpisima, pa ćemo onda znati odgovoriti, rekao je novinarima.


Predstavnici Stožera danas će otići i pred zgradu HRT-a kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom javnog servisa koja, kako tvrde, »cenzurira, opstruira i ne dozvoljava da se objave bilo kakve izjave Stožera«