Pošteni nalaznik

Vukovarac dobio zahvalnicu policije: Pronašao dvije tisuće eura i vratio ih svećeniku

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Molio sam se Bogu, nadao se da će novac biti pronađen jer je za potrebe crkve“, rekao je Koprivnjak, koji dok je prijavljivao nestanak nije ni slutio da je novac već u policiji koja je već bila pokrenula postupak utvrđivanja okolnosti nestanka novca i pronalaska vlasnika."



VUKOVAR – Čelnici vukovarsko-srijemske policije svečano su danas uručili MUP-ovu zahvalnicu Željku Belecu iz Vukovara, koji je nedavno na pločniku našao 2.200 eura i pronalazak prijavio policiji, da bi potom novac bio vraćen vlasniku – svećeniku vukovarske Evanđeoske crkve Antunu Koprivnjaku.


Koprivnjak je izjavio kako je novac skupljao kako bi popravio još od Domovinskog rata neobnovljenu garažu, koja se nalazi u sklopu crkvenog objekta i iz koje se dijeli humanitarna pomoć.


“Dok sam čekao povoljniji tečaj nosio sam ga u torbi, u etuiu, iz kojeg mi je ispao da to nisam primijetio”, ispričao je okolnosti gubitka novca prije nekoliko tjedana.




Dodao je kako je prošlo više dana prije no što je primijetio nestanak novca, kojega je pokušao tražiti obilazeći razna mjesta, da bi se potom odlučio nestanak prijaviti policiji.


“Molio sam se Bogu, nadao se da će novac biti pronađen jer je za potrebe crkve“, rekao je Koprivnjak, koji dok je prijavljivao nestanak nije ni slutio da je novac već u policiji koja je već bila pokrenula postupak utvrđivanja okolnosti nestanka novca i pronalaska vlasnika.


Novac je policiji predao Željko Belec, koji ga je pronašao na pločniku u dijelu grada kojega Vukovarci zovu “Drvena pijaca”.


“Pokušao sam vidjeti da li se u etuiu nalaze kakvi dokumenti koji bi mi pomogli identificirati vlasnika, no ničega nije bilo”, rekao je Belec, koji je etui s novcem odnio na policiju gdje je novac prebrojan i napravljen zapisnik.


Posredstvom policije Koprivnjak i Belec su se nedavno našli, a poštenom je nalazniku u znak zahvale svećenik poklonio 100 eura.


“Mnogi bi ljudi isto postupili i vratili novce”, rekao je Belec i istaknuo kako bi ostao gorak okus u ustima svakome tko bi uzeo nečiji novac i potrošio ga.


Zahvalnicu su Belecu uručili načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular i načelnik policijske postaje Vukovar Vlado Božić.